Roland Garros: Thiem dočekao Hačanova, Halep Anisimovu

epa07622977 Karen Khachanov of Russia plays Juan Martin Del Potro of Argentina during their men’s round of 16 match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 03 June 2019. EPA/SRDJAN SUKI

Ruski 23-godišnji tenisač Karen Hačanov u četvrtom je pokušaju došao do prve pobjede nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom svladavši ga sa 7-5, 6-3, 3-6, 6-3 u posljednjem dvoboju osmine finala Roland Garrosa i tako po prvi put u karijeri izborio mjesto u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hačanov je zauzeo posljednje mjesto u ždrijebu četvrtfinala drugog Grand Slam turnira u sezoni, a put prema polufinalu tražit će preko prošlogodišnjeg finaliste na pariškoj zemlji, Austrijanca Dominica Thiema koji je bio vrlo uvjerljiv u pobjedi nad Francuzom Gaelom Monfilsom.

U konkurenciji tenisačica posljednje mjesto u četvrtfinalu zauzela je 17-godišnja Amerikanka ruskog porijekla Amanda Anisimova koja je sa 6-3, 6-0 svladala španjolsku kvalifikanticu Alionu Bolsovu Zadoinov. U svom prvom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima Anisimova će za suparnicu imati prošlogodišnju parišku pobjednicu, Rumunjku Simonu Halep.

U utorak će u svom prvom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima zaigrati 28-godišnja Petra Martić, koja za suparnicu ima 19-godišnju ljevoruku Čehinju Marketu Vondroušovu koju je pobijedila u sva prethodna četiri meča uz gubitak samo jednog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Martić i Vondroušove na rasporedu je kao drugi na terenu Suzanne Lenglen, gdje će se od 14 sati za mjesto u polufinalu turnira tenisača boriti dvojica Švicaraca, Roger Federer i Stan Wawrinka.

ROLAND GARROS – osmina finala
Tenisači
Novak Đoković (SRB/1) – Jan-Lennard Struff (Njem) 6-3, 6-2, 6-2
Alexander Zverev (Njem/5) – Fabio Fognini (Ita/9) 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (5)
Dominic Thiem (Aut/4) – Gael Monfils (Fra/14) 6-4, 6-4, 6-2
Karen Hačanov (Rus/10) – Juan Martin del Potro (Arg/8) 7-5, 6-3, 3-6, 6-3
Kei Nishikori (Jap/7) – Benoit Paire (Fra) 6-2, 6-7 (8), 6-2, 6-7 (8), 7-5

Tenisačice
Madison Keys (SAD/14) – Katerina Siniakova (Češ) 6-2, 6-4
Ashleigh Barty (Aus/8) – Sofia Kenin (SAD) 6-3, 3-6, 6-0
Simona Halep (Rum/3) – Iga Swiatek (Polj) 6-1, 6-0
Amanda Anisimova (SAD) – Aliona Bolsova Zadoinov (Špa) 6-3, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.