Cvitanović: Igrači su pokazali veliku zrelost i pobjednički završili sezonu

Split, 19.05.2019 - Utakmica 35. kola Prve HNL Hajduk - Istra 1961. Na slici Igor Cvitanović trener Istre 1961. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Nakon što je Istra 1961 u uzvratu kvalifikacija za Prve HNL pobijedila Šibenik sa 2-0 i tako izbjegla ispadanje, trener Puljana Igor Cvitanović nije krio zadovoljstvo na konferenciji za medije ustvrdivši kako je njegova momčad u ovih 180 minuta odigranih u Šibeniku i Puli pokazala veliku zrelost i tako ispunila misiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pobjednički smo završili i zaokružili ovu turbulentnu sezonu, i to je bilo najbitnije. Ponosan sam na dečke koji su izgurali do kraja, dali svoj maksimum i na kraju više nego zasluženo pobijedili. Mislim da smo u ove dvije utakmice dokazali da smo kvalitetnija momčad i da zaslužujemo Prvu ligu. Uostalom, Pula kao grad i Istra kao županija po svemu zaslužuju nogometnog prvoligaša”, kazao je Cvitanović poželivši pritom Šibenčanima puno sreće u idućoj sezoni.

Govoreći o svom statusu u pulskom klubu, odnosno o njegovim daljnjim planovima, Cvitanović je istaknuo kako je sada na potezu vodstvo kluba.

“Moramo razgovarati o tome. Ako mene pitate, ja bih želio ostati i nastaviti s radom u Puli, jer smatram da ovaj grad zaslužuje puno više od kvalifikacija. Ono što je izvjesno je to da svi igrači ostaju u Puli još dva dana pa će se vidjeti na koga se može računati u slijedećoj sezoni. Ima tu kvalitetnog materijala, no mi smo, primjerice, deficitarni na krilnim pozicijama. Nemamo niti jedno krilo nakon što se se ozlijedili Sane i Savio”, ustvrdio je Igor Cvitanović dodavši kako je kod nekih igrača bio problem neigranje pa je stoga zadovoljan što je ostao do kraja s pravim dečkima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Šibenika Borimir Perković priznao je kako je Istra 1961 u dvije utakmice pokazala više i bila bolja te je Puljanima čestitao na izborenom ostanku.

“Mi smo Prvu ligu ispustili u drugom djelu drugoligaškog natjecanja, kad nismo uspjeli zadržati veliku bodovnu zalihu. Šteta, jer mišljenja sam da Šibenik, kao i Pula, zaslužuje stabilnog prvoligaša”, istaknuo je Perković dodavši kako se Šibenik kao klub stabilizirao te dobio i licencu za igranje u Prvoj HNL.

“Što se mene tiče moja je želja ostati, no o tome će odlučiti vodstvo kluba”, poručio je Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.