Romario optužio Platinija za suradnju s mafijom

Legendarni brazilski nogometaš Romario (49) optužio je predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija da je godinama surađivao s mafijom unutar Međunarodne nogometne organizacije (FIFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Platini je godinama surađivao s mafijom unutar FIFA-e. Ne mislim time da je i on sam bio korumpiran, ali je tom suradnjom mogao utjecati na korupciju cijelog sustava. Ukoliko bi Platini bio izabran za predsjednika FIFA-e vjerojatno bi sve ostalo po starom, FIFA bi ostala isto s… koje imamo i danas,” kazao je Romariju u razgovoru za francuski L’Equipe.

FIFA-ina Etička komisija je prošlog tjedna na 90 dana suspendirala predsjednika na odlasku Seppa Blattera, dopredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Michela Platinija, te glavnog tajnika Jeromea Valckea, kojemu ionako već teče otkazni rok u krovnoj svjetskoj nogometnog organizaciji. Suspendirani su nakon što je švicarsko državno tužilaštvo prošloga mjeseca otvorilo protiv Blattera istragu zbog štetnog ugovora o televizijskim pravima za svjetska prvenstva za Karibe, a sumnjiva je i isplata dva milijuna švicarskih franaka Michelu Platiniju iz 2011. godine.

“Treba zahvaliti američkom FBI što je pokrenuta istraga protiv čelnika FIFA-e,” dodao je Romario koji je u dresu brazilske reprezentacije osvojio titulu svjetskog prvaka 1994. u SAD kada je proglašen i za najboljeg igrača turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.