Ronaldu dvostruki rekord u Ligi prvaka!

Foto: fah

Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo došao je pogotkom u utakmici protiv Borussije Dortmund (3-2) u srijedu do dva rekorda u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je zabio gol u svakoj od šest utakmica grupne faze, a pogotkom u 12. minuti protiv Nijemaca na Bernabeu izjednačio se s Leom Messijem po broju postignutih golova (60) u natjecanju po skupinama najelitnije europske nogometne lige.

Portugalac je ove sezone već došao do 9 golova u Ligi prvaka, a on je sada sa svojim ukupno 114. golom u Ligi prvaka povećao svoje vodstvo na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena ispred Messija, koji je zabio 97. Time je načinio veliki korak ka novom osvajanju Zlatne lopte, čime bi izjednačio Messijev rekord od pet trofeja.

POREDAK STRIJELACA LIGE PRVAKA U SEZONI 2017-18:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9 golova: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

6: Ben Yedder (FC Sevilla), Cavani (Paris SG), Kane (Tottenham), Neymar (Paris SG), Roberto Firmino (Liverpool)

5: Aboubakar (FC Porto), Coutinho (Liverpool), Salah (Liverpool)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJBOLJI STRIJELCI LIGE PRVAKA (od 1992-93, bez pretkola):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 114

2. Lionel Messi (FC Barcelona) 97

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Raul (+) 71

4. Ruud van Nistelrooy (+) 56

5. Karim Benzema (Real Madrid) 53

6. Thierry Henry (+) 50

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Zlatan Ibrahimović (Manchester United) 48

. Andrei Ševčenko (+) 48

9. Filippo Inzaghi (+) 46

10. Didier Drogba (+) 44

Napomena: (+) igrači koji više nisu aktivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.