Rožman najavio veliki derbi protiv Hajduka na Poljudu: ”Treba biti jako pametan, potreban nam je timski duh i suradnja”

Foto: Snimka zaslona

Trener Rijeke, trenutno trećeplasirane momčadi na ljestvici Prve hrvatske nogometne lige, Simon Rožman, najavio je veliki derbi 26. kola. Naime, Rijeka u nedjelju na svojoj Rujevici od 17:30 sati dočekuje Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je to koja bi mogla odlučiti tko će biti drugi na ljestvici, drugo mjesto donosi kvalifikacije za Ligu prvaka. Podsjetimo, drugoplasirani Hajduk trenutno ima bod više od Rijeke.  Dakle, moglo bi se reći kako gostima odgovara i bod, dok će Rijeka pokušati osvojiti tri boda te skinuti s drugog mjesta Splićane.

Iza nas je pakleni ritam utakmica. Igramo protiv Hajduka koji igra jako direktan nogomet, jako su agresivni, igraju na rubu faula, ali s druge strane mi razmišljamo o sebi. Nama treba timski duh i suradnja. Treba biti jako pametan, u zadnjoj trećini terena nam je potrebna mirnoća, a onda treba i sportske sreće kada igraš protiv ekipe koja ti je jako blizu po kvalitetu. Možemo biti pozitivni uoči derbija, pogotovo zbog naših navijača, mislim da je domaća atmosfera trenutno divna i mislim da igrači mogu biti ponosni što se tiče toga”, kazao je za početak Simon Rožman.

Rožman je prokomentirao poraz Hajduka u prošlom kolu na Poljudu od Dinama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hajduk je igrao kao i cijele sezone, dobro organiziran s jakom tranzicijom, jaka ekipa u igri jedan na jedan.”

Hoće li za utakmicu protiv Hajduka biti spreman Andrijašević?

“Andrijašević je cijeli tjedan s nama, nismo htjeli riskirati s njim u prošloj utakmici, ali trebao bi biti spreman.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako zaustaviti Caktaša i Jaira, koji imaju individualnu kvalitetu i mogu jednim potezom riješiti pitanje pobjednika?

“Moramo vršiti suradnju u fazi obrani, biti što manje na otvorenom prostoru, pričamo puno o tome, no bit ćemo spremni ostaviti srce na terenu.

Odlična odskočna daska za mlade igrače da osjete različite razine nogometa, to je taj psihološki čimbenik koji ćete pratiti u svakoj fazi pripreme utakmice”, smatra Rožman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme puno je pritisaka na suce i suđenje u HNL-u, a oko VAR-a, može li to imati utjecaja i na derbi na Rujevici?

“Ne bih o sucima, oni imaju svoj posao. S njima najviše komuniciram oko VAR-a jer mi neke stvari nisu jasne, način pregleda situacije i slično.”

Predstojeći derbi komentirao je i kapetan Rijeke Alexander Gorgon.

“Znamo svi što Jadranski derbi znači. Mislim da moramo naći pravi balans između mirnoće i emocije, mali detalji mogu odlučiti ovu utakmicu. Moram reći kako svi u ekipi jedva čekamo utakmicu, puno nam znači i podrška navijača koju imamo”, kazao je Gorgon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.