Rummenigge o Thuramovom pljuvanju: ‘Da je bilo obrnuto, tad bi pričali o rasizmu’

Foto: fah

Gladbachov Marcus Thuram, sin legendarnog Liliana Thurama, nakon kraće prepirke je pljunuo na Hoffenheimovog Stefana Poscha i dobio izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je reagirao Karl-Heinz Rummenigge, šef Bayerna i njemački velikan, koji je javno postavio pitanje što bi bilo da je Posch pljunuo Thurama.

Na slučaj je reagirao Karl-Heinz Rummenigge, šef Bayerna i njemački velikan.

“Zapitao sam se što bi se dogodilo da je bila obrnuta situacija. Da je Posch pljunuo na Thurama tada bi svi pričali o rasizmu”, rekao je Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski sud njemačkog saveza (DFB) kaznio je Thurama s pet utakmica suspenzije u prvenstvu i kupu, a ako ponovi prekršaj u idućih godinu dana i opet pljune protivnika, aktivirat će mu se automatski još jedna utakmica suspenzije. Dobio je i novčanu kaznu od 40 tisuća eura.

Zanimljiva je to izjava nakon događaja a utakmici Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehirspora.

Rumunjski sudac Sebastian Coltescu u komunikaciji je s kolegom pomoćnog trenera Bašakšehira Kamerunca Pierrea Weboa oslovio kao crnca, Demba Ba verbalno napao Coltescua, a uskoro i povukao svoje suigrače s travnjaka pa tako PSG i Bašakšehir nisu odigrali svoju utakmicu te večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.