Ruski političar pretvorio bi huliganizam u sport!

Foto: snimka zaslona

Igor Lebedev, zastupnik u ruskom parlamentu i član uprave Nogometnog saveza Rusije, iznio je ideju koja će mnoge šokirati. Naime, on želi huliganizam pretvoriti u sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On bi tako huliganske skupine, koje su gorući problem uoči SP-a u Rusiji 2018. godine, doveo u ring i pustio da se tuku pred gledateljima. Smatra kako bi tako huligane udaljio od ruskih stadiona koji će iduće godine biti centar nogometnog svijeta.

Na stranicama Liberalnodemokratske stranke Rusije koju Lebedev zastupa napisao je da bi organizirane tučnjave “mogle navijačku agresiju odvesti mirnijim smjerom”.

To vidi i kao pravi primjer engleskim navijačima, te misli da bi legalizacija huliganizma mogla poslužiti i kao primjer engleskih navijačima, koje naziva lošim borcima i grubijanima bez discipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Lebedev razmišlja najbolje pokazuje činjenica da je ruske navijače hvalio zbog njihove izvedbe u Marseilleu za vrijeme Europskog prvenstva.

“Englezi, primjerice, dođu i krenu s provokacijama. Potom im stiže odgovor da je izazov prihvaćen. Sastanak se dogovori u areni u određeno vrijeme”, predlaže Lebedev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.