Sada je i službeno, povijesni transfer za Goricu

Foto: fah

Nakon što je prije deset dana otkupila za milijun eura hrvatskog U-21 reprezentativca, HNK Gorica je danas i službeno potvrdila transfer golmana Dominika Kotarskog u grčki PAOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vratar Dominik Kotarski više nije igrač HNK Gorica. Mladi hrvatski U-21 reprezentativac svoj će nogometni put nastaviti na grčkim travnjacima, u redovima PAOK-a, stoji u priopćenju našeg prvoligaša.

Gorica je tako napravila odličan posao, prema medijima, Grci su usluge našeg mladog vratara platili oko tri milijuna eura, dva odmah te jedan milijun kroz razne bonuse.

– Prije svega želio bih zahvaliti predsjedniku Črnku, trenerima, igračima i svim ostalim zaposlenicima na ukazanoj prilici te ugodnoj i obiteljskoj atmosferi tijekom cijelog perioda provedenog u klubu. Gorica mi je omogućila napredak u nogometnom smislu i uvijek ću se rado prisjetiti tih godinu dana koliko sam proveo u klubu, poručio je Kotarski na oproštaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotarski je u Goricu stigao iz nizozemskog Ajaxa na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa, koju je Gorica aktivirala prije nešto više od 10 dana. Upisao je 28 nastupa, od čega četiri u Kupu Hrvatske. Prošle sezone čak osam puta je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

PAOK je objavio kako su s Kotarskim potpisali ugovor na četiri godine, a naš vratar trebao bi imati ključnu ulogu kod Razvana Lucescua.

Podsjetimo, Kotarski je karijeru počeo u Dinamu, a 2018. godine preselio se u Ajax. U Amsterdamu je isključivo branio u drugoj momčadi nizozemskog kluba. Na posudbu u Goricu je došao prošle sezone te je vrlo brzo postao jedan od najjačih karika prvoligaša iz Velike Gorice, ali i jedan od najboljih vratara Prvog HNL-a, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.