Šokantna kazna za Hrvata nakon pregleda snimke: U prijenosu se nije vidjelo

Foto: fah

Vaterpolist Rino Burić dobio je tri utakmice kazne pa neće igrati protiv Gruzije u osmini finala Svjetskog prvenstva. Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) službeno je u nedjelju navečer priopćila Hrvatskom vaterpolskom savezu (HVS) ovu vrlo neugodnu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINA je ovakvu drastičnu odluku donijela temeljem pregleda snimke dan nakon odigrane utakmice 3. kola B skupine u Debrecenu protiv Japana na kojoj je podvodnom kamerom snimljen trenutak u kojem navodno Rino Burić ispod površine vode u borbi s japanskim igračem, udara suparnika u tijelo, piše GOL.hr. 

U prijenosu se to nije moglo vidjeti, ali suci su to vidjeli i dosudili osobnu pogrešku, što je za Burića bila treća osobna na toj utakmici, ali nije dosuđen prekršaj zbog osobito ogrube igre koji se onda odgovarajuće odmah i sankcionira.

Hrvatski vaterpolski savez ima pravo žalbe, te će se i žaliti, no protiv Gruzije igra s 12 igrača. Pobjednik današnje utakmice u srijedu će igrati protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.