Salah, Aubameyang i Mane kandidati za nogometaša godine

Foto: fah

Dva igrača Liverpoola Mohamed Salah i Sadio Mane, te napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang kandidati su za najboljeg igrača Afrike u 2017. godini u izboru Afričke nogometne federacije (CAF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipćanin Mohamed Salah osvojio je nagradu BBC-a za najboljeg afričkog nogometaša u ovoj godini i glavni je kandidat i za nagradu CAF-a.

Salah je u lipnju ove godine preselio iz Rome u Liverpool i u 18 nastupa za ‘redse’ zabio je 14 golova. Senegalac Mane je posljednje dvije godine biran u najbolju afričku momčad, ali još uvijek čeka individualno priznanje. Gabonski reprezentativac Aubameyang je bio najbolji 2015. godine, a prošle godine slavio je napadač Leicester Cityja i Alžira Riyad Mahrez.

Dodjela nagrada bit će održana 4. siječnja 2018. godine u prijestolnici Gane – Accri, a nagrade će se dijeliti u još nekoliko kategorija. Birat će se i najbolja nogometašica, najbolji trener, najbolja momčad….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kandidatima za najboljeg trenera je Nijemac Gernot Rohr, izbornik nigerijske reprezentacije protiv koje će hrvatska vrsta otvoriti svjetsko prvenstvo u Rusiji. Njegovi suparnici su Hector Cuper (Egipat) i L’Hussein Amoutta (Wydad Athletic Club).

Nigerija je među tri kandidata za najbolju afričku reprezentaciju u protekloj godini, a kandidati su i Egipat i Kamerun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.