Samardžić u polufinalu utrke na 100 metara leđno: To sam i očekivala

Foto: fah

Hrvatska plivačica Matea Samardžić plasirala se u polufinale utrke na 100 metara leđno na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samardžić je u kvalifikacijama isplivala rezultat 1:00:46 osvojivši 13. mjesto i tako ušla među 16 plivačica koje će nastupati u polufinalu.

Najbolja u kvalifikacijama bila je Amerikanka Kathleen Baker s rezultatom 58.84.

Polufinale je noćas u 4.36 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivala sam polufinale i rezultat oko jedne minute, a šteta što već sad nije bio i rekord, kazala je nakon 13. mjesta kvalifikacija i plasmana u polufinale OI u Riju na 100 leđno hrvatska plivačica Matea Samardžić.

Matea je u svojoj skupini bila peta s vremenom od 1:00.46 minuta, dovoljno za 13. mjesto i plasman u polufinale, prvo hrvatsko žensko olimpijsko plivačko polufinale još od Atene 2004 i Sanje Jovanović. Mladoj Splićanki je nedostajalo samo četiri stotinke sekunde da obori svoj nacionalni rekord iz zimskoga prvenstva Hrvatske u svom rodnom gradu.

“Očekivala sam plasman među 16, pogotovu nakon dobre utrke na 400 mješovito gdje sam oborila hrvatski rekord. U polufinalu ću ići na rekord, pa što bude. Ovo je dobra najava za moju najbolju disciplinu 200 leđno koja je 11. kolovoza”, kazala je 21-godišnja Matea, koja je ove godine na Europskom prvenstvu u Berlinu uzela broncu na 200 leđno, dok je na 100 leđno bila u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentica psihologije iz splitskog kvarta Brda-Ravne Njive već je tri godine u SAD-u, a otišla je nakon srednje škole na nagovor bivšeg plivača Lovre Bilonića. Dvije godine je provela na Saint Peters Universityu u New Jerseyu pod paskom trenera Mohameda Abdelaala, koji je s njom i u Riju.

“Jako sam napredovala jer su uvjeti u Americi besprijekorni. Nakon OI prelazim na sveučilište Southern Metodist u Dallasu”, kazala je Matea.

Polufinale 100 leđno na rasporedu je u 4.36 po hrvatskome vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.