Samovojska: Ne razumijem Nagelsmanna, Njemačkoj treba Füllkrug

Foto: snimka zaslona

Uoči utakmica osmine finala, naši stručni analitičari u emisiji EURO 2024. Mario Cvitanović i Anton Samovojska komentirali su utakmice koje nas čekaju sutra, one između Švicarske i Italije te Njemačke i Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekujem sutra dominaciju Njemačke u svakom slučaju, ali mislim da sutra neće imati toliko prostora. Možemo možda sutra očekivati pressing Danske i vidjet ćemo kako će Njemačka reagirati na to, rekao je Cvitanović o dvoboju Njemačke i Danske.

Anton Samovojska je pak zabrinut što izbornik Njemačke Julian Nagelsmann ne koristi dovoljno Nicklasa Füllkruga, koji je osigurao Elfu prvo mjesto u skupini izjednačujućim pogotkom protiv Švicarske.

– Nijemci su uvijek imali atomskog centrafora, Völler, Klose, Klinsmann, Müller itd., a sad imaju Füllkruga koji zabija za Njemačku u prosjeku svakih 35 minuta. Ja ne razumijem izbornika Njemačke koji ga ne honorira jer njihov prvi centarfor Havertz nema bolji učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Skok igra u napadu jedna je od vrlo bitnih elemenata i on će njima nedostajati ako ne bude igrao, rekao je Samovojska.

Cvitanović i Samovojska vide u Danskoj potencijalnu prijetnju Njemačkoj u sutrašnjoj utakmici u Dortmundu koja se igra od 21 sat, ali kao ključ vide tranziciju Danske i jednog igrača.

– Mislim da Danska nije imala dovoljno prostora u utakmicama u skupini. Imaju brze igrače, odgovara im više tranzicija, a protiv Slovenije i Srbije kao favoriti se nisu mogli nametnuti i utakmici protiv Njemačke će imati više prostora, tvrdi Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hjølmund je zablistao prije dvije godine, ima jak udarac i u jednom trenutku se mislilo da je on danski odgovor na Haalanda. Ali na njega se još uvijek čeka na ovom turniru, rekao je Samovojska.

“Italiji fali napadač, nisu to klasne špice”

Prije susreta Danske s domaćinom Eura, u Berlinu od 18 sati igraju Švicarska i Italija:

– Mislim da su Švicarci dinamični, imaju igrača s pravom brzinom u Ndoyeu koji može puno toga riješiti. Očekujem ritmičnu utakmicu i mislim da će biti zanimljivo, rekao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oni imaju puno igrača koji igraju u Italiji, troje njih koji igraju u Bologni koja je prošle sezone bila iznenađenje Serie A. Čim igraju u Italiji, znači da su jako taktički potkovani, tvrdi Samovojska o igračima Švicarske.

– Vide se ideje kod Italije, imaju dobar prekid i tranziciju, ali fali im napadač, Scamacca i Retegui nisu klasne špice kakve su oni imali prije, misli Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.