Sandra Perković i Finac Pitkamaki ostvarili najvrjednije rezultate na mitingu

Sandra Perković i ženskoj i Finac Tero Pitkamaki u muškoj konkurenciji ostvarili su najbolje rezultate 64. izdanja IAAF World Challenge mitinga koji je u utorak završen na stadionu Mladosti uz Savu. Svjetska rekorderka, olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja je pobijedila u bacanju diska s rezultatom 65,09 metara što je s obzirom na vremenske uvjete sjajan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finac, koji je na OI u Pekingu osvojio broncu, a 2007. u Osaki i zlato na svjetskom prvenstvu, pobijedio je u Zagrebu u bacanju koplja s rezultatom 84,72 metra.

Na mitingu je nastupilo 180 atletičara i atletičarki iz 32 zemlje, a sigurno bi bilo oboreno nekoliko rekorda mitinga da je vrijeme bilo bolja. Ali kiša i temperatura od svega 15 stupnjeva Celzijusa nisu atletičarima davali velikih izgleda za postizanje boljih rezultata.

Najbliža rekordu mitinga bila je Amerikanka Brenda Martinez koja je na 1500 metara slavila s rezultatom 4:05.46 minuta. Amerikanki je nedostajalo svega pet stotinki sekunde da obori rekord Bjeloruskinje Alesije Turove iz 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji “Hanžek” pamtit će se po povratku nakon tri godine Blanke Vlašić i njene borbe za prvo mjesto s Anom Šimić. Na koncu je slavila mlada Zagrepčanka koja je preskočila 193 cm iz prvog, a Blanka iz trećeg pokušaja. Visina od 196 cm bila je nedostižna za obje u ovim uvjetima.

U Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama slavio je Rus Sergej Šubenkov s rezultatom 13,39 sekundi ispred Kubanca Orlanda Ortege (13,42) i Amerikanca Ronniea Asha (13,52).

Prava “drama” odvijala se u posljednjoj disciplini, 100 metara u kojoj se niti nakon foto finiša nije moglo odrediti tko je pobjednik, pa su prvo mjesto podijelili bivši svjetski rekorder Jamajčanin Asafa Powell i njegov sunarodnjak Kemar Bailey-Cole s vremenom 10,07.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.