Sastanak u Skoplju – Zoran Gobac i Lino Červar: Vraća li se trofejni hrvatski izbornik?

Foto: fah

Hrvatski rukometni savez i dalje je u potrazi za nasljednikom Željka Babića, traži se novi izbornik.  S vremenom iz utrke sam sebe svojim izjavama eliminirao je Veselin Vujović, u prvi plan isplivao je legendarni bivši hrvatski izbornik, danas izbornik Makedonije, Lino Červar, koji ima potporu nekih hrvatskih rukometnih legendi poput Zlatka Saračevića, ali i navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno bi se u Skoplju izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac trebao sastati s Linom Červarom, s kojim bi u stvarnosti prvi čovjek hrvatskog rukometa trebao naći zajednički jezik. Drugim riječima, mnogi očekuju kako bi nakon sastanka Červar-Gobac moglo biti puno toga jasnije, iako situacija nije sjajna s obzirom na činjenicu da je hrvatski trener nervozan zbog odugovlačenja i činjenice da nitko do sada nije razgovarao s njim.  Kako smo već pisali na konferenciji za tisak prije nekoliko dana Lino Červar je rekao: “Čudno bi bilo da se ja sa 66 godina nudim Hrvatskoj. S medaljama koje sam osvojio mnogi me vjerojatno i žele. Onima koji me poštuju u Hrvatskoj i svijetu ne treba se posebno objašnjavati. Nitko mi ne može oduzeti pravo da volim svoju prvu domovinu Hrvatsku i drugu domovinu Makedoniju. Logično je da se moje ime povlači, ali tvrdim – ni s kim u Hrvatskoj nisam imao službeni razgovor da postanem izbornik jer poštujem svoj klub Metalurg i Minču Jordanova…”

Ovakva se izjava, naravno, nije svidjela aktualnom vodstvu HRS-a, zbog čega je jednim dijelom Gobac krenuo prema Makedoniji.  Prema nekim medijskim nagađanjima, trenutno se Lino Červar, s obzirom na sve što se događalo posljednjih dana, koleba. Naime, hrvatski se trener odlično se snašao u Maledoniji, osam je već godina u Skoplju, u reprezentaciji ga vole, obožavaju ga navijači. To su, između ostaloga, razlozi zašto bi Červar ipak mogao ostati u Makedoniji. Međutim, Lino želi medalje, još uvijek i sa 66 godina na leđima u njemu gori vatra iz 2003. Neki će reći “portugalska vatra…”

Akcija “Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj”, bi trebala završiti medaljom, mnogi očekuju zlato, iako je Francuska na Svjetskom prvenstvu pokazao da je još uvijek gotovo nedodirljiva, naravno, kad su igrači “sto posto unutra”, kad su motivirani, kao što su Karabatić i društvo na Svjetskom prvenstvu bili. Povratkom na hrvatsku klupu Lino Červar bi na kraju bogate trenerske karijere završio puni krug, vratio bi se procesu koji je započeo prije 14 godina, a koji bi trebao, ili barem mogao, završiti jedinim zlatkom koji Hrvatskoj nedostaje, zlatom na Europskom prvenstvu.  Veliki je izazov ali i motiv Červaru činjenica da je ga gotovo jednoglasno podržavaju navijači, koji ga pamte kao velikog izbornika iz zlatne ere hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednika HRS-a Zorana Gobca s obzirom na početne greške u koracima očekuju teški pregovori. Nije lako, tvrde mnogi, pregovarati s Linom Červarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.