SDP-ova gradonačelnica Supetra zabranila odigravanje Torcida kupa zbog napada na sezonske radnike

Foto: snimka zaslona

Splitsko-dalmatinska policija intenzivno nastavlja tragati za sudionicima napada na skupinu sezonaca u nedjelju nakon nogometnog turnira Torcida kupa, pri čemu je ozljeđen i jedan vatrogasac, a taj su napad u ponedjeljak oštro osudili supetarsko Dobrovoljno vatrogasno društvo i gradonačelnica Ivana Marković (SDP) koja je odlučila povući donaciju Torcida Kupu i uskratiti korištenje sportskih terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskoj policiji, koja je u nedjelju uhitila dvije osobe (22 i 19 godina) zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru sudjelovali u napadu na skupinu od pet mlađih osoba, kažu da nastavljaju intenzivno tragati za ostalim napadačima.

>SDP-ova gradonačelnica Supetra Marković odbila Počasni bleiburški vod pozivajući se na zabranu mise zadušnice u Austriji

U splitskoj policiji su rekli kako su svih petoro napadnutih hrvatski državljani, a dvoje od njih su srpske nacionalnosti. U incident se, doznaje Hina, umiješao mjesni taksist pomažući napadnutima, nakon čega je napad prestao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković u ponedjeljak je oštro osudila napad na četiri mladića i jednu djevojku, te je povukla odluku o donaciji Torcida Kupu, budući da su napadači bili sudionici ili posjetitelji tog natjecanja. Također će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje tog kupa.

“Odlučili smo ukinuti donaciju kupu i uskratiti korištenje sportskih terena u sljedećim godinama. Jednostavno, ne možemo poticati sportska događanja koja završavaju na ovako nasilan način”, kazala je gradonačelnica.

Podsjetimo, gradonačelnica supetra Ivana Marković u ožujku je odbila dati donaciju Počasnom Bleiburškogm vodu za nastavak izgradnje cjelovitog Spomen središta žrtvama Bleiburške tragedije u Austriji, pozivajući se na “zabranu mise u Austriji” povodom obilježavanje Bleiburške tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.