SDUŠ: Rekordnih 11 milijuna kuna za sufinanciranje lokalnog športa u 2019. godini

Foto: fah

Središnji državni ured za šport u utorak je na svojim mrežnim stranicama objavio Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2019. godini za što je izdvojeno rekordnih 11 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu SDUŠ raspisuje jedanput godišnje natječaj za sufinanciranje poticanja programa za razvoj lokalnog športa i športskih natjecanja.

U 2018. godini putem Natječaja sufinancirano je programe 79 športskih udruga u ukupnom iznosu od sedam milijuna kuna, dok je za 2019. godinu Središnji državni ured za šport u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurao iznos od 11 milijuna kuna što je četiri milijuna više u odnosu na godinu prije.

Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju športa, a usmjerene su na obuku neplivača, poticanje bavljenja rekreativnim i amaterskim športom, organiziranje športskih natjecanja ili sudjelovanja na športskim natjecanjima te organiziranje međunarodnih športskih konferencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj je otvoren na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za šport do 15. ožujka 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.