Šegota: Nema straha od zika virusa, više se bojimo pljački i kriminalnih radnji

Foto: fah

Kakva je doista situacija pet dana prije početka Olimpijskih igara, šef misije hrvatskoga olimpijskog odbora Damir Šegota opisao je za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako je bilo prije pet-šest dana, situacija se drastično promijenila na bolje. Sve je počelo funkcionirati kako bi trebalo. Očekujem da će se kroz sljedećih par dana situacija promijeniti i da će biti normalni uvjeti, rekao je Šegota u HRT-ovu Dnevniku 3.

Svjetsku javnost, posebno jedrililčare, veslače i plivače koji će se uskoro ovdje boriti za olimpijsku medalju, zgrozili su prizori iz zaljeva Guanabara.

Ima problema vezano uz jezero Lagoa i Gloria Marinu gdje su natjecanja u veslanju i jedrenju. Natjecatelji moraju paziti da im se ne dogodi nezgoda jer je onda za njih gotovo natjecanje. Stavili su pročistače, no u međuvremenu je puknula cijev, no vjerujem da će uspjeti to popraviti i da će biti regularna natjecanja, rekao je Šegota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s članovima delegacije zaključio je kako ih nije strah zika virusa. Više se boje pljački i kriminalnih radnji koje se mogu dogoditi na cesti. Kako bi povećali sigurnost delegacije, HOO je potpisao ugovor sa svakim članom delegacije u kojem su točno precizirani svi momenti od dolaska u Olimpijsko selo i tijekom boravka u Riju.

Nitko samostalno, odnosno bez mojeg odobrenja i odobrenja vođe ekipe, ne može izaći iz Olimpijskog sela i otići u grad, istaknuo je Šegota, ali i dodao kako zasad nisu osjetili veliku prisutnost vojske i policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.