Senzacionalan nastup BiH skijašice za povijest

Foto: snimka zaslona

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je najbolji rezultat u povijesti svoje države nakon što je u švicarskoj Crans Montani u spustu utrku završila na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je startni broj 28. te je na kraju za pobjednicom Talijankom Martom Bassino zaostajala sekundu i 22 stotinki.

Na drugom mjestu završila je Federica Brignone (+0.54), a trećem Švicarka Lara Gut-Behrami (+1.11).

Jučer je u spustu na istom skijalištu bila 18., a danas je prvi put startala među 30 najboljih skijašica. Najbolji dosadašnji rezultat Muzaferije u Svjetskom kupu bilo je 14. mjesto u super G-ju u Cortini d’Ampezzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku skijašica u spustu Gut-Behrami je preuzela vodstvo, sada je prva sa 269 bodova, druga je Talijanka Sofia Goggia koja se ne natječe od početka veljače kada je ozlijedila koljeno, sa 350 bodova, a treća je Austrijanka Stephanie Venier sa 303 boda.

U ukupnom poretku Gut-Behrami je s današnjih 60 bodova povećala prednost ispred ozlijeđene Amerikanke Mikaele Shiffrin. Švicarka na prvom mjestu ima 1.374 boda, a Shiffrin na drugom 1.209 bodova. Treća je Brignone sa 1.048 bodova, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.