Sesar objavio popis reprezentativaca, u Opatiji se priključuju Šarić i Zubac

Foto: fah

Pobjedom u finalnoj utakmici olimpijskog prekvalifikacijskog turnira pred 15.000 turskih navijača prošlog ljeta u Istanbulu, košarkaška reprezentacija Hrvatske održala je snove o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentaciju od 2. do 7. srpnja očekuje olimpijski kvalifikacijski turnir u grčkom Pireju, a okupljanje je u ponedjeljak 10. lipnja u Zagrebu.

Izbornik Josip Sesar danas je objavio popis 17 igrača pozvanih na pripreme.

– Radi se o igračima koji su se u ovom trenutku spremni staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju svojim radom pridonijeti nacionalnoj vrsti. U ponedjeljak predvečer se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gdje će nam biti baza i gdje ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. lipnja, objasnio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mogu reći da se cijeli moj stožer i ja radujemo pripremama, svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, no rad u reprezentaciji Hrvatske uvijek ima posebno mjesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu, dodao je Sesar.

Borba za Olimpijske igre kreće u Opatiji

U sklopu priprema za borbu za Olimpijske igre Hrvatski košarkaški savez organizira međunarodni turnir u Opatiji. U goste dolaze reprezentacije Brazila i Poljske.

S Brazilom se Hrvatska posljednji put susrela baš na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru, u Splitu 2021. godine, a s Poljskom 2022. godine u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. Pretkvalifikacije su u međuvremenu uspješno privedene kraju i Hrvatska uredno igra kvalifikacije za EP, čiji je nastavak na jesen. U ovom trenutku u fokusu je opatijski turnir i pripreme za Grčku, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS IGRAČA:

Goran Filipović

Borna Kapusta

Krešimir Radovčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaleen Smith

Filip Krušlin

Toni Perković

Mario Hezonja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Drežnjak

Toni Nakić

Dario Šarić

Dario Drežnjak

Boris Tišma

Tomislav Buljan

Ivica Zubac

Danko Branković

Ivan Vraneš

Krešimir Ljubičić

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska igra u Grčkoj u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Raspored utakmica u Grčkoj:

2. srpnja 2024. u 20:00 Slovenija – Hrvatska

3. srpnja 2024. u 16:30 Hrvatska – Novi Zeland

6. srpnja 2024. – polufinalne utakmice

7. srpnja 2024. – finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.