Sevilli Europska liga, Rakitić najbolji igrač finala

Nogometaši Seville pobjednici su ovosezonskog izdanja Europske lige, oni su u finalu igranom na stadionu Juventusa u Torinu svladali Benficu boljim izvođenjem 11-eraca sa 4-2 (0-0, 0-0). Nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić proglašen je igračem finalnog dvoboja Europske lige. Rakitić je tijekom utakmice poslao nekoliko upotrebljivih lopti prema svojim navijačima, a najbolji potez povukao je u 53. minuti kada je dubinskom prizemnom loptom uposlio Reyesa, no udarac španjolskog napadača prohujao je pored vratnice.

Rakitić je drugi hrvatski nogometaš koji je kao kapetan odveo svoju momčad do naslova pobjednika Europpske lige, to isto uspjelo je i Dariju Srni sa Šahtarom 2009.

Finalna utakmica Europske lige između Benfice i Seville ponudila je mnogo trke i htijenja, ali malo pravih prilika za pogodak. Obje su momčadi više mislile na obranu vlastitog gola nego na to kako ugroziti suparnička vrata, pa su vrlo rijetko bile potrebne intervencije vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom utakmice aktivniji su bili igrači Benfice koji su imali više pokušaja prema suparničkim vratarima, ali nisu znali pronaći put do mreže.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić odigrao je svih 120 minuta za Sevillu, te se istaknuo s nekoliko upotrebljivih lopti prema svojim napadačima. Najbolji potez povukao je u 53. minuti kada je dubinskom prizemnom loptom uposlio Reyesa, no udarac španjolskog napadača prohujao je pored vratnice.

Junak Seville postao je vratar Beto koji je obranio udarce s bijele točke Cardozu i Rodrigu, dok su sva četiri izvođača u sastavu Seville bila precizna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilli je ovo treći osvojeni naslov u ovom natjecanju, bili su najbolji i 2006., te 2007. kada se ono zvalo Kup UEFA, dok je Benfica izgubila svoje osmo europskog finale zaredom, a drugu godinu uzastopno su izgubili finale Europske lige. Prošle je godine portugalski gigant izgubio finale proriv Chelseaja golom u posljednjoj minuti utakmice, ove godine nisu imali sreće prilikom izvođenja 11-eraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.