Sezona života Marija Mandžukića, je li i posljednja u dresu Juventusa?

Foto: Twitter

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić ove sezone, koja još uvijek nije završila s obzirom na finale Lige prvaka koje predstoji 3. lipnja u Cardiffu, igra možda i najbolji nogomet u životu. Igrao je golgeter hrvatske reprezentacije briljantno svojedobno u Bayernu, s njemačkim klubom uspeo se na Mont Blanc, dao je veliki, pa čak i presudni, doprinos uspjesima kultne bavarske momčadi, no, ni u Bayernu nije Mandžo igrao ovako zrelo kao u dresu prvaka Italije. Posebno je zadnji dio sezone, sam finiš, Hrvat odigrao briljantno, jednostavno je u Allegrijevoj momčadi prisutan na svakom dijelu terena, zabija golove, spaša svoju obranu i svog golmana, pokreće kontranapade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljantnim igrama Mandžukić je zadobio nepodijeljene simpatije navijača, što u Torinu kad je Mandžo u pitanju nije uvijek bio slučaj. Ne tako davno Mandžukić je bio na meti talijanskih i hrvatskih medija, nisu ga štedijeli, pojedini hrvatskih mediji direktno su vodili kampanju protiv Mandžukića, nastojali su izvršiti pritisak na izbornika Antu Čačića kako bi ovaj izbacio sjajnog napadača iz prve vatrene postave. Srećom, nisu uspjeli.

Podsjetimo, Juventus za desetak dana igra finale Lige prvaka protiv Reala, Luke Modrića i Matea Kovčića, sasvim sigurno spektakl je to koji je putem malih ekrana pratiti milijuni gledatelja, no, ne ”samo” oni. Oči brojnih menadžera bit će uperene prema Cardiffu, prema stadionu na kojem će te subote 3. lipnja istrčati najbolje u nogometnom smislu što Europa danas ima. Igre Marija Mandžukića posebno su se dojmile Bešiktaš, gazde bogatog spomenutog kluba rado bi popularnog Hrvata vidjele u redovima svog kluba.

Aktualni, vjerojatno i novi, prvak Turske želi u svojim redovima pod svaku cijenu vidjeti Mandžukića. Turci žele Mandžukića već na kraju nove sezone, kako bi se što bolje pozicionirali u Ligi prvaka. Ako nešto Mandžo ima onda ima iskustvo igranja u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi na svijetu. Iskustvo 31-godišnje Hrvata itekako bi dobro došlo Turcima, koji napokon žele ako ništa drugo a ono barem pokušati pomrsiti račune najbogatijim, a onda i najjačim klubovima Europe. Talijanski mediji tvrde da je Bešiktaš već stupio u kontakt s Mandžukićevim zastupnikom Ivanom Cvjetkovićem, spremni su Turci navodno platiti sedam milijuna eura godišnje ako Mandžukić dođe u Istanbul. Radi se o dvostruko većoj sumi od one koji danas Mandžo godišnje zarađuje u Juventusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Mandžo ipak ima 31 godinu nema sumnje kako bi mu ovo bio možda i posljednji ozbiljniji ugovor u karijeri, u godini Svjetskog nogometnog prvenstva Mandžukić mora igrati ako želi biti potpuno spreman za najveći nogometnu smotru na svijetu, koja se održava ipak samo jednom u četiri godine. Mandžukić tvrde talijanski mediji želi završiti karijeru u Juventusu, u klubu koji ga je za 20 milijuna eura prije dvije godine doveo iz Atletico Madrida. Međutim, sve je navodno otvoreno.

Prije dvije godine Juve je s Mandžukićem potpisao četverogodišnji ugovor, dakle, do Mandžine 34 godine, no, ugovori su, kad je nogomet u pitanju, tu da se raskidaju ako postoji međusobni interes, obostrano zadovoljstvo. Juve je Mandžukiću poručio da eventualni pregovori mogu doći u obzir tek nakon glavnog posla, finala Lige prvaka. Nakon dužeg posta Talijani su gladni europskih naslova, posebno, trofeja Lige prvaka. Puno toga ovisi o Bešiktašu, oni su na potezu.  Hoće li Turci ostati uporni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.