Shiffrin novom pobjedom ispisala povijest, Popović u Top 10

ljutić
Foto: fah

Mikaela Shiffrin je svojim 53. slalomskim trijumfom, ostvarenom na subotnjem natjecanju za Svjetski kup u švedskom Areu, došla do apsolutnog rekorda sa 87 pobjeda prestigavši legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka s kojim se u petak izjednačila kad je pobijedila u veleslalomu na istom skijalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je 27-godišnja Amerikanka slavila sa 92 stotinke prednosti pred Švicarkom Wendy Holdener, dok je treća bila domaća predstavnica Anna Swenn Larsson sa 95 stotinki zaostatka.

Leona Popović je odličnim nastupom u drugoj vožnji, u kojoj je bila samo za pet stotinki sporija od pobjednice, poboljšala svoj plasman za osam pozicija u odnosu na prvu vožnju te završila na osmom mjestu. Za Shiffrin je ukupno zaostala za 2.43 sekundi. Za Popović je to sedmi ovosezonski plasman među deset najboljih na utrkama Svjetskog kupa.

U redoslijedu slalomašica Shiffrin je sakupila 885 bodova, a slijedi ju Holdener sa 610. Leona Popović je sa 269 bodova na sedmom mjestu. Zrinka Ljutić, koja je odustala u prvoj vožnji, nalazi se na 12. mjestu sa 190 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.