Šime i Mihovil Fantela: Glava je bila pozitivna cijelo vrijeme

Foto: snimka zaslona

Hrvatski jedriličari, braća Šime Mihovil Fantela odlično su završili prvi dio natjecanja 49-era na Olimpijskim igrama koja se održava u akvatoriju Marseillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pretposljednjem 11. plovu zauzeli su drugo mjesto da bi potom u posljednjem 12. plovu i pobijedili te se tako uspeli na šesto mjesto u ukupnom poretku uoči plova za odličja koji će se održati sutra.

Kako je kad se s pobjedom zatvori dosta teška serija, što je bilo drugačije danas?

– Teško je reći. Stvarno smo ponosi kako smo jedrili danas četvrti dan Igara. Vjetar je čudan i to se vidi kroz rezultate. Uvijek govorimo ako možemo zadnji dan biti u prilici boriti se za medalje, bit ćemo sretni. To smo i ostvarili i veselimo se zadnjem danu, rekao je Šime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– I prijašnjih dana smo bili u nekim regatama, u nekim plovovima naprijed, ali, kao što Šime kaže, vjetar je toliko nestabilan da nemaš pojma gdje bi krenuo, a kamo li predvidjeti što će se desiti. I onda što sam trebao napravio drugačije i grizeš se, ali glava je bila pozitivna cijelo vrijeme. Vjerovali smo što smo radili ovu zimu i ovih godina da će donijeti dobar rezultat na kraju i to je danas bilo. Je, teški uvjeti, ali uspjeli smo, dodao je Mihovil.

Plov za odličja muških 49-era predviđen je za četvrtak u 14.43 sati, a bodovi u tom plovu vrijede dvostruko.

– Mislim da će ključ biti odlučno ući u regatu, ne kalkulirati ništa nego gledati gdje je vjetar i donijeti odluke i živjet s njima i to je to, zaključio je Šime za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.