Šimić najavio Belgiju: Nakon trijumfa protiv Kanade javnost je opet poletjela, ne smijemo pasti u taj kolektivni narativ

Šimić
Foto: fah

Samo je 10 igrača u povijesti hrvatske reprezentacije skupilo 100 nastupa u kockastom dresu, a Dario Šimić ih ima ravno 100. Bivši Vatreni sudjeluje u Katru na Svjetskom prvenstvu navijača i tom je prilikom najavio odlučujući susret Hrvatske i Belgije u trećem kolu skupine F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je jesu li se Belgijci malo ‘maskirali’ prije utakmice s Hrvatskom, kako bi nas zavarali?

“Nisam siguran, no znam da mi ne smijemo pasti na to, bio to štos ili doista ozbiljna situacija. Gle, oni su još donedavno gledani kao jedna od najopasnijih reprezentacija svijeta, koja je godinama stanovala na vrhu ili pri vrhu FIFA-ina poretka. Sjeti se da su i lako riješili kvalifikacije za Katar, da su tijesno izgubili od Italije u četvrtfinalu Eura, a ujedno brane i broncu iz Rusije. Ujedno, nakrcani su sjajnim igračima, zvijezdama, i ako im se događa pad, oni ga mogu preokrenuti. Bilo bi pogubno kada bismo ih doživjeli kao čunj na putu koji ćemo lako srušiti. Nakon trijumfa protiv Kanade javnost je opet poletjela i ne smijemo pasti u taj kolektivni narativ. Te su utakmice, govorim iz iskustva, najteže, a pogotovo ako dodamo faktor da nam je kao potreban samo remi. Znaš i sam, ali zna i izbornik, hvala Bogu, da je to jako sklizak teren… Oni su velika momčad s velikim igračima, i toga moramo biti svjesni”, priča Šimić za Sportske novosti.

Odgovorio je je li onih sedamdeset minuta protiv Kanade, nakon onog početnog dvadesetominutnog šoka, hrvatski recept, kojim se može razračunati i s Belgijom, odnosno, je li to okvir igre na kojem možemo graditi ambicije i strategiju za cijeli turnir?

“Prije svega, trebamo Brozovića sa svojim kapacitetom trke kao kontra Kanađana, Kovačića kao u nedjelju, u svom pravom, najboljem svijetlu, pa Kramarića, Perišića, Modrića… Dakle, sve naše najbolje i najpouzdanije igrače na razini kao u posljednjoj utakmici. To trebamo kao osnovnu pretpostavku za Belgiju, jer takvi smo bliži pobjedi i prolasku u drugi krug natjecanja, koji bi označio onaj osnovni, ali značajni uspjeh. A onda treba vidjeti kako će se turnir razvijati dalje. Velim, nosim pozitivna iskustva iz druge utakmice, i smatram i vjerujem da ćemo gledati pravu Hrvatsku”, optimističan je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić je bio jedan od ponajboljih obrambenih igrača svoje generacije u Hrvatskoj, stoga je upitan koliko je zadovoljan nastupima naše obrane na ovom Mundijalu.

“Nemam zamjerke – bez razmišljanja će uoči seciranja: – Joško se razvija u nevjerojatnog igrača, koji će dugo nositi našu obranu, on je branič budućnosti, uz njega stoji Lovren, koji je potvrdio svoju kvalitetu, ujedno donoseći važno iskustvo u zadnji red, Juranović je imao problema na susretu s Kanadom, onih početnih, no kada ih se otarasio, počeo je rasti i dokazivati se kao prvi izbor, dok i Sosa plijeni i osigurava nam budućnost. A tu su još i dečki koji čekaju priliku, a već su se dokazali u velikim izazovima. Uglavnom, radi se o segmentu momčadi oko koje ne treba previše brinuti”, zaključit će naš proslavljeni 46-godišnji reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.