Šimunić: Ovi momci su rođeni za velike stvari

Josip Šimunić
Foto: fah

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija otvorila je elitno kolo kvalifikacija za nastup na EP-u pobjedom od 2:1 nad Islandom. Utakmicu je komentirao izbornik Josip Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi hrvatski nogometaši igraju u skupini 4 na mini-turniru u Karlovcu gdje ih još očekuju utakmice protiv Rumunjske i Gruzije. Samo pobjednik skupine izborit će plasman na europsku smotru.

– Zadovoljan sam zalaganjem i rezultatom, potpuno zasluženo smo pobijedili. Nismo mogli igrati ono što smo htjeli, najviše zbog terena koji nije loš, ali je bio puno bolji prije četiri mjeseca. No, isto je bilo i njima i nama, rekao je izbornik Šimunić.

Hrvatska 26. ožujka igra protiv Rumunjske, a 29. ožujka će zaključiti turnir dvobojem protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam momcima, imaju nevjerojatan karakter i zajedništvo, oni su rođeni za velike stvari. Imamo još dvije utakmice, malo ćemo se regenerirati, neka se dečki dobro odmore i u subotu idemo dalje po sljedeća tri boda, izjavio je Šimunić.

Komentirao je izbornik i sljedeće protivnike.

– Rumunjska je jako dobra ekipa, kompaktna, imaju par igrača koji nam mogu napraviti probleme. Gruzija pak ima malo drugačiji sustav nego ostale ekipe, tvrdi su, ne primaju puno golova, ali sada ćemo se prvo koncentrirati na Rumunjsku. Neka se momci dobro odmore, imamo 20 igrača i možemo staviti bilo koga, uopće ne trebamo brinuti, malo ćemo rotirati. Još jednom čestitam igračima i idemo dalje, poručio je izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednici sedam skupina pridružit će se domaćinu Slovačkoj na finalnom turniru Europskog prvenstva koji će se igrati od 18. lipnja do 1. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.