Pilić komentirao odluku Barty: To se rijetko događa

nikola pilić
Foto: snimka zaslona

Prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty iznenadila je sportski svijet nakon što je sa samo 25 godina objavila kraj igračke karijere. Australka je prije dva mjeseca osvojila Australian Open, svoj treći Grand Slam naslov nakon Wimbledona i Roland Garrosa, što potvrđuje da je u sjajnoj formi. No, kako kaže, sada je vrijeme da sanja neke druge snove jer sport ju je emocionalno potrošio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mišljenje o toj iznenadnoj odluci prve tenisačice svijeta, pitali su legendarnog teniskog trenera Nikolu Pilića.

– Tako je i Borg napravio u 26-oj godini. Ona je došla do toga da je prvakinja svijeta, da je osvojila Australian Open nakon Margaret Court, ona je igračica koja svaki meč dobiva velikom borbom, ona je broj jedan, napravila je puno novaca i rekla je ‘sad mi je dosta, ne mogu više izdržati taj pritisak’. To se rijetko događa, to je napravio Borg, Becker je to napravio u 27-oj godini, rekao je Pilić za HRT.

– Imali ste Serenu Williams i Venus koja igra sa 40 godina, Serena igra sa 37, Wawrinka se sada s 35 vraća, jer je nagradni novac ogroman. Ljudi da ne upadnu u jednu rupu nakon kvalitetne karijere, pokušaju igrati što duže da bi u životu imali što više zadovoljstva, kaže Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li normalno s 26 godina reći ‘sad mi je dosta’?

– Možda je to šteta, ali to ona mora odlučiti, nitko drugi. Ako je ona rekla ‘ne želim više ovaj pritisak’, to je njezina odluka, to se ne može promijeniti, dodaje legendarni hrvatski trener.

Je li više žena ili muškaraca koji se odluče u ovako ranim godinama na prekid?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je više žena. I Hingis i kompanija su otišli rano, Monica Seles jer je imala problema u Hamburgu, Steffi Graf isto, no sada kada je nagradni novac otišao toliko gore, sad i žene u 35-oj, 36-oj godini igraju dobar tenis. U moje doba, ja sam za Wimbledon dobio 50 funti, danas ako izgubiš prvo kolo u Wimbledonu dobiješ 53.000 dolara. Ali, konkurencija je puno jača nego u moje vrijeme, rekao je Nikola Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.