Šimunić: ‘Za mene je Sosina odluka sramota i veliko razočaranje’

Josip Šimunić
Foto: fah

Odluka Borne Sose da umjesto za hrvatsku reprezentaciju nastupa za njemačku izabranu vrstu iznenadila je sportsku javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razočaravajuća vijest. Borna je bio u sustavu hrvatskog nogometa sedam ili osam godina, nastupao za sve mlađe dobne skupine reprezentacije i sljedeći prirodni korak bio je njegov nastup za seniorsku momčad. Samo on zna zašto se odlučio na ovakav korak. Za mene je to veliko razočaranje”, počeo je u razgovoru za CroatianSports.com Josip Šimunić, izbornik hrvatske U-19 reprezentacije.

”Iza njega je sjajna sezona. Po dolasku u Njemačku malo se patio, nije se mladom igraču lako adaptirati na tešku ligu po dolasku iz hrvatskog prvenstva, ali sad igra vrlo, vrlo dobro. Drago mi je zbog njega zbog toga. A zašto je odabrao Njemačku, to zna samo on. Bilo je samo pitanje vremena kad će dobiti poziv za A reprezentaciju, no ili je bio nesretan što poziv nije dobio ranije ili ga je netko, po mom mišljenju, jako loše savjetovao”, nastavio je U-19 izbornik.

”Ako si rođen i odgojen u Hrvatskoj, ako imaš hrvatsko naslijeđe, onda je po meni normalno da igraš za Hrvatsku. Ja sam rođen u Australiji, a roditelji su mi Hrvati. Mogao sam birati za koju ću od tih reprezentacija igrati. Osjećao sam se kao Hrvat i zato sam odabrao hrvatsku reprezentaciju. Na prvi nastup za reprezentaciju sam čekao više od pet godina. Isplatilo se. Koliko ja shvaćam, ovaj dečko nema puno veze s Njemačkom osim što ondje igra. Meni to nema smisla. Njemačka nije napravila ništa pogrešno, vodi se svojim interesima i to je u redu. Ali razočaravajuće je. Po meni to nije dobra odluka, ali on ju je donio i ja mu zaista želim sve najbolje”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.