Sir Alex Ferguson: Želio sam da me naslijedi Guardiola

Foto: broady/flickr

Najtrofejniji trener u povijesti britanskog nogometa Alex Ferguson priznao je kako je želio da ga na klupi Manchester Uniteda naslijedi Pepe Guradiola, no Španjolac je tada već prihvatio ponudu Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Večerao sam s Guardiolom u New Yorku i zamolio ga da me nazove prije nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali to nije učinio i završio je u Bayernu,” kazao je Ferguson u razgovoru za Daily Telegraph.

Ferguson je otkrio i kako je za izbor pao na Davida Moyesa.

“Kada smo počeli tražiti moju zamjenu znali smo da je nekoliko trenera nedostupno. Jose Mourinho se već dogovorio s Romanom Abramovičem, Carlo Ancelotti je imao dogovor s Real Madridom. Znali smo da je Jurgen Klopp sretan u Borusiji Dortmund, a Louis van Gaal je preuzeo Nizozemsku,” pojasnio je sir Alex, dodavši: “Na koncu smo se odlučili za Moyesa. On je bio dosljedan u svom poslu i stalno je pokazivao želju za pobjedama. Nažalost, nije sve funkcioniralo,” rekao je 73-godišnji Škot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovih detalja iz nove knjige Velikog Škota, pod naslovom “Leading”, Ferguson je rekao kako je u karijeri radio samo s četiri igrača svjetske klase, a to su Paul Scholes, Ryan Giggs, Eric Cantona i Cristiano Ronaldo.

“To su igrači koji su u svakom trenutku činili razliku na terenu u našu korist” – rekao je Sir Alex koji je između ostalog napisao kako nikad nije želio preuzeti klupu Engleske reprezentacije jer je on Škot, i jer su Englezi precijenjeni kao favoriti na svim natjecanjima.

Ferguson je ‘Crvene vragove’ vodio od 1986. do 2013. godine i za to vrijeme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 naslova engleskog prvaka, te dvije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.