Sjajne vijesti stižu za Dinamo: Na korak je do play-offa LP-a i 15 mil. eura

Foto: fah

Danas je Kopenhagen s 3:2 poražen na gostovanju kod Aarhusa te je tako kolo prije kraja danskog prvenstva ispao iz utrke za titulu jer ima četiri boda manje od prvog Brondbyja i drugog Midtjyllanda. To ne bi bilo bitno da nema veze s Dinamom. Modri su sada na putu da suropsku sezonu krenu iz play-offa Lige prvaka. No, na putu im je još Borussia Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi Dinamo krenuo u europske kvalifikacije tek u play-offu Lige prvaka, mora se poklopiti još samo to da Ligu prvaka ove sezone osvoji Real Madrid, a ne Borussia Dortmund. Kad bi se to dogodilo Dinamo bi u europske kvalifikacije krenuo znatno ranije – u drugom pretkolu Lige prvaka.

Ako bi Dinamo krenuo iz play-offa, morao bi pobijediti samo jednog suparnika da se nađe u skupinama Lige prvaka, dok bi u slučaju poraza išao u grupe Europa lige. Tako bi zapravo i prezimio u Europi jer se utakmice 7. i 8. kola Europske lige igraju 23. i 30. siječnja 2025. godine.

Hvatski prvak bi nastupom u play-offu Lige prvaka imao zajamčenih barem 15 milijuna eura. U taj iznos ulaze nagrada za nastup u play-offu, iznos koji se dobiva za nastup u Europa ligi te bonusi od UEFA-e za klupski koeficijent i marketing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.