Modrić kao dokaz: Kroos nije iznenadio čelništvo Reala?

Foto: snimka zaslona

Pomalo iznenađujuće za svjetsku nogometnu javnost njemački reprezentativac Toni Kroos najavio je oproštaj od nogometa nakon Europskog prvenstva koje za otprilike dvadeset dana počinje u Njemačkoj. Dakle, njemački veznjak neće biti na dispoziciji Real Madridu iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Kroos svojom objavom iznenadio i sam Real, odnosno čelništvo spomenutog kluba predvođeno predsjednikom Florentinom Perezom?

Malo vjerojatno, kratko i jednostavno rečeno. Real je klub izuzetne tradicije, nije instant klub koji preko noći pokupuje igrače, osvoji Ligu prvaka, a onda se isto tako jednako brzo vrati svojoj prosječnosti.

Naprotiv. Kraljevski klub ništa ne prepušta slučaju i uglavnom reagira pravovremeno. Tek se sada jasno vidi koliko je zapravo za Real bio ”vidovit” potez ostanak hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, koji redovito Kroosa mijenja u završnici susreta i to više nego uspješno.

Real nastavlja po staroj matrici

Ukratko, Real, osim već unaprijed najavljena pojačanja (Mbappe), neće dovoditi novog veznjaka kako bi zamijenio Kroosa, iako bi to mogao. Za takav su, kako pišu španjolski mediji kroz analizu odlaska Tonija Krossa u nogometnu mirovinu, scenarij spremni. No neće dovoditi veznjaka samo kako bi ga doveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Florian Wirtz, a igrač Bayer Leverkusena neće, kako smo već pisali, stići na Santiago Bernabeu sve do 2025. godine. Uostalom, tu je i Eduardo Camavinga, koji bi mogao dobiti više minuta, ali i Arda Guler, inače mladi turski nogometaš koji je znao iskoristiti priliku kad bi mu je talijanski stručnjak Carlo Ancelotti dao. Međutim, Camavinga i Guler ne mogu se još uvijek mjeriti s Modrićem.

Uz dolazak Kyliana Mbappea te eventualno Alphonsa Daviesa kao i Endricka iz Palmeirasa, Real bi mogao ponovno imati momčad sposobnu za novi pohod ka europskom vrhu. Iako će Kross nedvojbeno nedostajati budući da se momčad navikla na njega kao igrača koji je bio srce veznog reda Kraljevskog kluba, dakako, uz našeg Modrića. Real je ostao bez jednog motora momčadi, ali onaj drugi, koji prema svemu sudeći ostaje, sasvim je dovoljan da bi ambicije Kraljeva i dalje letjele dovoljno visoko.

Odlazile su i ranije Realove zvijezde

Ovo nije prvi puta, dakako, u povijesti da je Real kroz prirodni proces ostajao bez velikih zvijezda, poput, primjerice, Ramosa, Ronalda, Benzeme, Balea, umjesto potonuća postajali bi s vremenom još jači. Nećemo se vraćati u još dalju, možda i još bogatiju, povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se ne ponavljamo, to je Real i tako ovaj španjolski nogometni div funkcionira i opstaje kroz desetljeća bogate povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.