Sjajni Marin Čilić plasirao se u finale moskovskog turnira

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi pobjedom u finalu nad kazahstancem Mihailom Kukuškinom 4-6, 6-3, 6-2 za dva sata i 13 minuta igre.
Čilić je teškom pobjedom protiv Kukuškina, 74. igrača svijeta, osigurao svoje peto ovosezonsko i ukupno 22. ATP finale, a u nedjelju će se od 13 sati boriti za 13. naslov protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, 16. na svijetu, s kojim dosad nije igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju s Kukuškinom Čilić je izgubio prvi set u kojem je propustio čak osam “break-prilika”, Kazahstanac je ostao čvrst na servisu, te je oduzimanjem Čilićeva servisa kod 4-4 došao i do seta. U drugom je Čilić napravio ključni “break” za vodstvo od 5-3, te je konačno pronašao svoju pravu igru, a već u prvom gemu trećeg seta osmi tenisač svijeta ponovno oduzima servis Kukuškinu, potvrđuje ga novim “breakom” kod 4-2 i zasluženo odlazi u finale. Čilića u polufinalu i nije služio servis, imao je samo 54 posto ubačaja prvog i 10 aseva, ali je u drugom i trećem setu imao puno manje pogrešaka u igri.

Pobjednik ovogodišnjeg US Opena imao je razlog za dvostruko slavlje u subotu jer je danas i teoretski osigurao nastup na ovogodišnjem “mastersu”, koji će se od 9. do 16. studenoga održati u Londonu, a potvrda je stigla po objavi ždrijeba turnira koji će se sljedećeg tjedna održati u Valenciji. Po objavi ždrijeba turnira u Valenciji jasno je kako osvajač Australian Opena, Švicarac Stan Wawrinka ne može bili slabije plasiran od sedmoga mjesta, pa je Čilić osigurao “masters” jer će biti najbolje rangirani pobjednik nekog “grand slam” turnira koji će zauzimati neko od mjesta između osmog i 20. na ATP ljestvici, ako već i ne bude među osam najboljih na svijetu, a tu poziciju trenutačno i drži. Čilić je tako peti igrač koji je osigurao nastup na ovogodišnjem “mastersu”, nakon Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rogera Federera i Stana Wawrinke. Čilić je četvrti Hrvat koji će zaigrati na “mastersu”, turniru najboljih tenisača svijeta kojim završava sezona, a koji je ustanovljen 1970. Prije njega to je uspjelo Željku Franuloviću, Goranu Ivaniševiću i Ivanu Ljubičiću, koji je bio naš posljednji predstavnik na tom turniru 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.