Skijanje: Kraj sezone za Svindala i Ligetyja

Foto: fah

Norvežanin Aksel Lund Svindal i Amerikanac Ted Ligety su u utorak objavili da je za njih sezona u Svjetskom skijaškom kupu gotova jer obojica moraju na operaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal mora na operaciju koljena i na skijaške staze moći će se vratiti tek iduće sezone.

On je u Wengenu odustao od treninga i otputovao u Oslo gdje su mu liječnici pregledali koljeno i utvrdili da im ozlijeđen meniskus te da mora na operaciju.

“Meniskus nije bio povezan s kosti, a to u skijanju nije dobro. Dobro u svemu ovome je da ću iduće sezone biti bolji”, izjavio je 34-godišnji Svindal koji će tako propustiti svjetsko prvenstvo u St. Morizu idući mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svindal je prole godine prilikom pada u Kitzbeuhlu potrgao križni ligament i meniskus desnog koljena. Vratio se u Svjetski kup i u četiri utrke je završio tri puta na postolju.

Olimpijski i svjetski prvak u veleslalomu 32-godišnji Amerikanac Ted Ligety također mora na operaciju zbog čega opet mora sezonu završiti prije kraja. Ligety tako neće na svjetskom prvenstvu u St. Moritzu koje se održava od 6. do 19. veljače neće braniti naslov prvaka u veleslalomu.

Njega od Soeldna muče bolovi u lijevoj nozi, a neuspješnima su se pokazale sve terapije do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligety je i prošlu sezonu završio prije vremena nakon što je u siječnju na treningu potrgao križni ligament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.