Wengen: Kristoffersen vodi, veliki zaostatak Zubčića

Zubčić
Foto: fah

Nakon superveleslaloma i dva spusta, u Wengenu je danas na rasporedu četvrti slalom skijaša ove sezone u Svjetskom kupu, a nastupit će i trojica hrvatskih skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno najbolji u prvoj vožnji je Norvežanin Henrik Kristoffersen koji vodi s 11 stotinki prednosti pred drugoplasiranim Austrijancem Manuelom Fellerom. Treći je još jedan norveški skijaš, Sebastian Foss-Solevaag s 58 stotinki zaostatka za sunarodnjakom.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije dobro odradio prvu vožnju koju je završio s velikim zaostatkom od 2.66 sekundi. Istok Rodeš ima startni broj 34, a Samuel Kolega 41 u konkurenciji 67 skijaša. Utrku će propustiti 28-godišnji Zagrepčanin Matej Vidović zbog pozitivnog nalaza na testiranju.

Nakon tri slaloma po 140 bodova u poretku ove discipline imaju Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen, a slijede sa po 100 bodova Francuz Clement Noel i Austrijanac Johannes Strolz.Wengen je bio mjesto velikih uspjeha hrvatskog skijanja. Ivica Kostelić je na stazi Männlichen četiri puta slavio u slalomskim utrkama (2002., 2010., 2011. i 2012.) te još dvaput u alpskoj kombinaciji (2011. i 2012.). Uz to je još pet puta bio na pobjedničkom postolju u slalomskim utrkama i dvaput u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Wengenu je na postolju stajao i Natko Zrnčić-Dim koji je bio treći u kombinaciji 2014., piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.