Slaven Bilić: ‘Netko je možda brži, netko snažniji, netko više zabija, ali, realno, u zbroju svih kvaliteta, Luka je number one!’

Foto: fah

Luka Modrić konačno je ušao u povijest u trenutku kad je proglašen najboljim igračem Europe. Dugo se to čekalo, ali konačno je gurnuo iz izbora i Cristiana Ronalda, te zasjeo na mjesto koje mu pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Masa ljudi priča kako je Luka podcijenjen, no ja se s tim nikako ne slažem. Putujem po svijetu, družim se i sudjelujem u emisijama u kojima, recimo, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Frank Lampard ili Steven Gerrard redovito nakon gotovo svake utakmice Reala ističu: Luka je najbolji veznjak svijeta”, jasan je Slaven Bilić u razgovoru za Sportske novosti.

“Nisam indiferentan, kako bih i bio, kada ga znam kao dječarca koji je nogomet igrao, volio i prožimao cijelim sebe. Od časa kada sam ga upoznao, vjerovao sam da će doći na ove razine, koje njemu i pripadaju već odavno, ali sada je stigla godina naplate. Pazi, detronizirati Lea i Cristiana, to je velika, čudesna stvar. A ako je netko to zaslužio, onda je to Luka. U ovim godinama, da ti budem iskren, podsjeća me na Pirla: postaje stariji, a sve bolji. Takav je bio i Andrea. I to je fascinantno”, kaže Bilić.

No, spominje i one najveće individualne nagrade – Fifina The Best i L’Equipeov “Ballon d’Or”, ali konkurencija je – vrlo jaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidim da je Cristiano prvi favorit, kao što je moguće i da Mbappé strpa 20 komada tijekom jeseni, ali po meni, u godini poput ove, glavna svjetska individualna nagrada mora se dijeliti tako da sačinjava 40% SP-a, 40% Lige prvaka i 20% domicilnog prvenstva. U svemu tome, Luka je neprikosnoven. Baš kao i u projekciji najboljeg veznjaka svijeta: netko je možda brži, netko snažniji, netko više zabija, ali, realno, u zbroju svih kvaliteta, Luka je number one!”, poručuje Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.