Slavlje Slovaka: U produžecima svladali Sjevernu Irsku i izborili Euro

Foto: fah

Slovačka nogometna reprezentacija nakon produžetaka pobijedila je Sjevernu Irsku u gostima sa 2:1¸te se plasirala na Europsko nogometno prvenstvo. Dakle, na Euro su se plasirale čak dvije reprezentacije koje su bile s Hrvatskom u kvalifikacijskoj skupini, Slovačka, kao i Mađarska, što samo dokazuje da naša skupina nije bila tako slaba kako su to možda neki dali naslutiti, Hrvatska je, podsjetimo, odavno izborila plasman na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desetoj minuti susreta Slovačka je promašila veliku priliku, pokušao je Rusnak no lopta je otišla preko gola. Međutim, samo desetak minuta kasnije Slovačka je zasluženo povela s 1:0. Dakle, Kucka je iskoristio pogrešku obrane domaćih te je poentirao za 1:0 svoje momčadi. Sjeverna Irska pokušala se vratiti u 21. minuti preko McGinna, no Rodak je sjajno obranio njegov udarac.

Do kraju poluvremena bilo je još nekoliko prilika, ipak, prava su uzbuđenja nastala u drugom dijelu. Sjeverna Irska je odlučno krenula po izjednačenje, u 53. minuti pokušao je Washingtom, Rodak je ponovo bio siguran.

Foto: fah

Taman kad su Slovaci malo primirili igru uslijedio je hladan tuš, naime, u samom finišu Sjeverna Irska je izjednačila. Bilo je to u 88. minuti, autogol je zabio iskusni Skriniar. Do kraja regularnog dijela je ostalo 1:1, otišlo se u produžetke, u kojima je Slovačka imala više sreće. Naime, najbolju je priliku u 105. minuti promašio za Slovačku Hamšik, no loše je pucao i golman Sjeverne Irske je obranio bez problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom produžetku Slovačka je bila bolja, i to su iskoristili, gosti su šokirali domaće u 110. minuti kada su poveli sa 2:1. Pogrešku iskusnog Evansa iskoristio je Duris koji je sjajno pogodio za veliko slavlje Slovaka, koji su, kako smo već spomenuli, izborili plasman na Euro 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.