Sljedeći pothvat Dine Levačić je preplivavanje japanskog kanala Tsugaru

Split, 13.08.2019. - U prostorijama Gradskog kotara Kman održana je press konferencija daljinske plivačice Dine Levačić povodom odlaska u Japan i preplivavanja kanala Tsugaru u sklopu projekta Velikih Sedam. Na slici Dina Levačić. foto/ HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Hrvatska dugoprugaška plivačica Dina Levačić (23) u utorak je najavila kako u razdoblju između 19. i 21 kolovoza ove godine namjerava preplivati kanal Tsugaru dužine 30 kilometara, koji spaja Japansko more i Tihi ocean.

Levačić je objasnila kako će startati s otoka Honshu, na kojem se nalazi glavni grad Japana Tokio i domaćin sljedećih Ljetnih olimpijskih igara, te plivati do sjevernog otoka Hokkaida, na kojem je glavni grad Sapporo, domaćin Zimskih olimpijskih igara 1972. godine. Rutom kojom će Dina plivati, do sada su uspješno prošle 42 osobe.

“Kanal Tsugaru je izložen jakom vjetru i morskim strujama, a ja se nadam kako ću biti 43. osoba koja će ga uspjeti preplivati te da vjetar i morske struje neće omesti moj start”, rekla je Levačić na konferenciji za novinare u Splitu uoči polaska u Japan.

Istaknula je kako je maraton Tsugaru jedan od najcjenjenijih u svijetu, ali i najtežih zbog nepovoljnih vremenskih prilika kojima je izložen.

“Ako preplivam maraton Tsugaru to će doprinijeti mojoj međunarodnoj afirmaciji, ali i afirmaciji Hrvatske kao zemlje sportaša”, rekla je Dina.

Levačić je objasnila da je kanal Tsugaru jedan od sedam velikih plivačkih maratona koje planira u svojoj karijeri preplivati. Podsjetila je kako je iz projekta “Sedam velikih” uspjela preplivati maraton od otoka Cataline do San Pedra dužine 34 kilometra, maraton La Manche dužine 34 kilometra i maraton Malokai u dužini od 42 kilometra.

Nakon japanskog maratona preostaju joj za preplivati još tri iz projekta “Sedam velikih”, a to su: Gibraltar u dužini od 15,5 kilometara, Sjeverni kanal dužine 34 kilometra i Cookov prijelaz koji je dugačak 26 kilometara.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina