Laver Cup: Tsitsipas igra za “Europu”, Kyrgios za “Svijet”

Foto: fah

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas posljednji je igrač momčadi Europe koja će se od 20. do 22. rujna u dvorani Palexpo u Ženevi suprotstaviti momčadi Svijeta, kojoj se pridružio Australac grčkog porijekla Nick Kyrgios, na trećem izdanju Laver Cupa, teniskog natjecanja iza kojeg kao idejni začetnik stoji Roger Federer, a formatom podsjeća na golferski Ryder Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Tsitsipasa će to biti debitantski nastup na Laver Cupu, dok će Kyrgios po treći put predstavljati “Svijet”.

“Za mene osobno ovo je ostvarenje snova. Bit ću dio nevjerojatne momčadi s Rogerom i Rafom, koji su moji dječački uzori, zajedno s Domom, Sašom i Fabijom. U tenisu smo uvijek sami na terenu, a ovo će biti novo iskustvo. Bit će mi čast boriti se za Laver Cup u momčadi s nevjerojatnim šampionima”, izjavio je Tsitsipas.

Nick Kyrgios, “zločesti dečko” nove generacije s užitkom se odaziva pozivu Johna McEnroea, izbornika momčadi “Svijeta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek sam tvrdio da mi je tjedan Laver Cupa najdraži u godini i koliko mi znači biti u toj momčadi te igrati za nešto što je veće od osobnih interesa. Ne radi se tu samo o meni, već o tome što mogu učiniti da se drugi dečki osjećaju dobro, pripremiti ih za mečeve, dati im energiju s pozicije uz teren. Bilo je nekih teško prihvatljivih poraza i drago mi je što ću opet imati priliku boriti se za pobjedu naše momčadi”, izjavio je Kyrgios.

Pod vodstvom legendarnog kapetana Bjorna Borga, “Europljani” će pokušati nastaviti pobjednički niz s prva dva izdanja, odigrana 2017. u Pragu i 2018. u Chicagu, a sva šestorica odabranih igrača nalaze se među desetoricom najboljih koju u ovom trenutku čine isključivo igrači sa Starog kontinenta. Borgu će na raspolaganju biti Španjolac Rafael Nadal (2. na ATP ljestvici), Švicarac Roger Federer (3.), Austrijanac Dominic Thiem (4.), Nijemac Alexander Zverev (6.), Grk Stefanos Tsitsipas (7.) i Talijan Fabio Fognini (10.).

Prvu pobjedu momčadi “Svijeta”, na čijem je čelu legendarni Borgov suparnik John McEnroe, pokušat će ostvariti Južnoafrikanac Kevin Anderson (14.), Amerikanac John Isner (16.), Australac Nick Kyrgios (27.) te Kanađani Miloš Raonić (20.) i Denis Shapovalov (34.). John McEnroe još ima jedno upražnjeno mjesto u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trodnevnom natjecanju svakog se dana igraju po tri pojedinačna meča i jedan meč parova. Nijedan igrač ne smije odigrati više od dva pojedinačna meča, a u parovima izbornici moraju koristiti najmanje četvoricu različitih igrača i složiti tri različite kombinacije.

Pobjeda u svakom meču prvog dana vrijedi jedan bod, drugoga dana se za pobjedu dodjeljuju po dva, a posljednjeg dana tri boda. Na taj način se pobjednik ne može znati prije nedjelje, jer pobjedničkoj momčadi treba najmanje 13 bodova za osvajanje trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.