Slučaj koji bi mogao imati utjecaj na ambicije kluba: Ostaje li Dani Olmo u Dinamu?

Foto: fah

U Dinamu je ovog ljeta ključno pitanje odlazak ili ostanak najboljeg igrača i mladog španjolskog reprezentativca, Danija Olma. Naravno, o raspletu tog slučaja ovise i ambicije Dinama u nadolazećoj sezoni, koja je zapravo već počela utakmicom Superkupa. Dinamo je svladao Rijeku i osvojio prvi trofej sezone – bez Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nagađaju brojni mediji Dinamo za Olma traži oko 25 milijuna eura, neki čak spominju brojku i od 40 milijuna, što bi bio i najveći transfer u povijesti kluba. Podsjetimo, Marko Pjaca svojedobno je napustio Dinamo i otišao u Juventus za 23 milijuna eura, dok je Luka Modrić otišao u Tottenham za 21 milijun eura.

Iskreno rečeno priče o odlasku Olma neće ni prestati sve dok ne ode ili dok Dinamo ne potvrdi da Španjolac definitivno ostaje, što bi, dakako, bilo najbolje za rezultat kluba ako u Maksimiru žele nastaviti graditi prekrasnu europsku priču započetu s Nenadom Bjelicom prošle jeseni.

Olmo se vraća s odmora nakon što je sa mladom španjolskom reprezentacijom osvojio europsko zlato, on sam odigrao je odličan turnir i još jednom potvrdio da se radi o vrhunskom igraču. Igre na Europskom prvenstvu za mlade nogometaše sasvim su sigurno podigle cijenu Olmu, no, za sada se sve odvija iza zatvorenih vrata, ostaje dojam da je malo vjerojatno da će Olmo ostati u Dinamu, iako u klubu tvrde kako nisu dobili niti jednu službenu ponudu za Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, znakovito je da je sam trener Nenad Bjelica, koji bi trebao biti dobro upućen, nedavno u Sloveniji rekao kako ne očekuje da će Olmo i sljedeće sezone igrati za Dinamo, dok je pak Olmo izjavio kako je na redu iskorak u karijeri, no, dodao je pritom da je i dalje igrač Dinama te da će se vratiti, kao što se i vraća s odmora. No, na koliko dugo?

Navodno je Bjelica spreman poslati na teren Olma čim bude potpuno spreman, iako se radi o dvosjeklom maču.Naime, trener mora uigravati momčad za predstojeće izazove, a s Olmom u momčadi i bez njega nije isto. dakle, ako će uigravati momčad s Olmom, a on nakon toga u kratkom vremenu ode Bjelica bi neke stvari u momčadi morao korigirati u hodu, što niti jedan trener ne voli na samom početku sezone kad se grade temelji za cijelu sezonu.

Olmo želi otići u klub koji će igrati u Ligi prvaka, no, mogao bi pomoći Dinamu u trećem pretkolu Lige pvaka ili Europske lige, no, ne i u samoj završnici, dakle, ne i u u play-offu jer taj stadij kvalifikacija Uefa već drži dijelom Lige prvaka. Naime, kad bi Olmo zaigrao u play-offu za Dinamo ne bi mogao igrati za budući klub u istom natjecanju, zaključuje portal 24 sata. Drugim riječima, ako bi Olmo igrao za Dinamo u završnici kvalifikacija za Ligu prvaka vjerojatno bi to bio znak da će i ostati, barem dok Modri igraju u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.