Smjene u grčkoj policiji, oglasio se i naš MUP

epa10790364 A man walks at the spot where a 29-year-old man was knifed to death during clashes between football supporters outside the AEK football club stadium in Nea Philadelphia on the night of 07 August, in Athens, Greece, 08 August 2023. He was one of nine people in total who were injured during violent incidents between AEK and Dinamo Zagreb supporters. Strong police forces were sent to stop the violence, detained 98 people involved in the incidents, while an inquiry to locate additional culprits and shed light on any other aspect of the case is continuing. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Veliki incident dogodio se sinoć u Ateni, gdje su, prema navodima grčkih medija, Bad Blue Boysi kod stadiona AEK-a napravili potpuni kaos, a pri čemu je jedan Grk izboden nožem te je preminuo u bolnici. Još šest osoba je hospitalizirano, među kojima trojica Hrvata. Utakmica je otkazana, sve bi trebalo biti prebačeno na idući tjedan. Grci traže od UEFA-e da se Dinamo drakonski kazni iako je danima poručivao da se ne dolazi u Atenu i nije prodavao ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje hrvatske policije prenosimo u cijelosti:

“Povodom više medijskih upita vezanih za sudjelovanje hrvatskih državljana u izgredima u Grčkoj, obavještavamo:

Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 03:00 i 06:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu.

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon navijačkih nereda smjena sedam policijskih dužnosnika

Grčki ministar za zaštitu građana Yiannis Economou u utorak je najavio da će sedam viših časnika u grčkoj policiji odmah biti smijenjeno sa svojih položaja nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama u kojima je jedna osoba ubijena, javlja grčka agencija ANA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.