Sopić o dolasku Livaje i mogućim tenzijama na travnjaku

Foto: fah

Nogometaši Rijeke u subotu dočekuju Hajduk od 18.30 u utakmici 11. kola SuperSport HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči Jadranskog derbija na vodećim su pozicijama, a Rijeka slavljem na domaćem travnjaku može izbiti na prvo mjesto uoči reprezentativne pauze.

– Na početku se moram ispraviti jer rekao sam prije sedam dana da “pola” grada živi za ovu utakmicu, ispravili su me i pojasnili da cijela Rijeka živi za ovu utakmicu. Ne smijemo podlegnuti pritisku tribina, moramo odigrati svoju utakmicu, dati sve što možemo u tom trenutku i pokušati uzeti tri boda. Bez obzira na pritisak, utakmica se igra za tri boda i ova utakmica u konačnici neće ništa odlučiti. Ima još puno kola do kraja i ja na to tako gledam, rekao je trener Rijeke Željko Sopić.

“Derbi protiv Dinama? Negledljivo”

– Hajduk je prvi na ljestvici, zasluženo su tamo. Individualna kvaliteta Livaje koji je po meni uz Petkovića najbolji igrač lige. Kompaktna momčad, ne teže previše gracioznosti u igri. Cilj opravdava sredstvo. Što se tiče zadnje utakmica s Dinamom, negledljivo. Nije bila kvalitetna utakmica. Na kraju su pobijedili golom Sahitija, morat ćemo obratiti pozornost na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Rujevicu se prvi put nakon incidenta na treningu s reprezentacijom vraća Marko Livaja. Na tribinama bi mogla biti napeta atmosfera. Boji li se da se dio toga ne prenese možda i na travnjak?

– Ne bojim. Ja uvijek kažem, a to sam govorio i dok sam još bio igrač i sad ću reći, onaj koji plati kartu ima pravo derati se što god hoće. Što ja mislim o tome, to je sad neka druga stvar. A najvažnija je stvar da momčad jednostavno bude izolirana od toga. Igrao sam na sto stadiona i kao trener sam vodio i svaki sam put bio sretan kako su se navijači protivničke momčadi ponašali. To je tako, to je dio folklora i u tome živimo. Tako da jednostavno, bez obzira na to što ja danas rekao, mislim da se na to ne može previše uvjetovati, zaključio je Sopić.

– Očekivanja su uvijek ista. Kroz cijeli tjedan radili smo jako dobro, ostali su neki detalji i finese koje treba doraditi, bit ćemo spremni i možemo očekivati dobru utakmicu, rekao je kapetan Rijeke Nediljko Labrović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.