Sopić: Pitajte u Splitu što bi dali da su na našem mjestu

Foto: fah

Trener Rijeke Željko Sopić i igrač Toni Fruk održali su konferenciju za novinare uoči ključnog derbija s Dinamom na Rujevici u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion je rasprodan, a Rijeka mora pobijediti jer ima boda zaostatka za DInamom, koji bi, u slučaju pobjede, već značajno odmaknuo.

– Kad igraju prvi i drugi, i to četiri kola prije kraja, naravno da je to šlager sezone. Računica je vrlo jasna. Ja i dečki želimo nakon te utakmice biti u poziciji da samo odlučujemo o svojoj sudbini. Nema se što diskutirati, idemo pobijediti Dinamo, rekao je Sopić.

– Čeka nas utakmica velika težine, kakvu većina svlačionice nikad nije igrala. Iskustvo je malo na njihovoj strani, ali ne mogu imati veću želju od nas, dodao je Fruk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko će derbiju biti važne trenerske zamisli?

– Naravno da će biti bitne, ali razliku rade igrači na terenu. Manje je bitno jesu li trojica ili četvorica u zadnjoj liniji. Mislim da smo se dobro pripremili, drugo, igramo na svojoj Rujevici, i pod tri, pobijedit ćemo.

Je li priprema bila specifičnija, s obzirom na ulog?

– Ni najmanje. Novinari gledaju sport na svoj način, ja kao sportaš na svoj način. Ne bi bila drukčija priprema za utakmicu da smo pobijedili Lokomotivu. Ništa se nije promijenilo. Jednostavno, u situaciji smo da četiri kola prije kraja sami odlučujemo na svojoj Rujevici. To je san. Možda mislite da sam prebahat, ali odite 300 kilometara južnije, u Split, pa pitajte da su u situaciji kao Rijeka, mislim da bi 80 posto ljudi dalo 10 godina života. Nema posebne pripreme, oni dolaze tu, znaju da neće biti lako, idu na pobjedu, to je normalno. Da smo mi u prednosti isto bi išli na pobjedu, jako je teško igrati na jedan bod. Tko će koga i to je sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje li Dinamo s dva napadača?

– Ne znam, to su njihove dvojbe i dileme. Najiskrenije, ne mislim da će igrati ofanzivno.

– Neće ta utakmica na kraju ništa definitivno odlučiti. Mislim da će utrka i dalje biti neizvjesna, neće se ništa riješiti letiri kola prije kraja, smatra Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nikad nisam pobijedio Dinamo, ni u Gorici ni sada. U tri utakmice dosad nismo baš bajno igrali protiv njih, nedjelja je prilika da to promijenimo. To je dodatan motiv, mislim da ne bi trebalo biti pritiska ni treme. Nagrađeni smo, ovo je veliki test za cijelu sezonu, u nedjelju se gleda samo rezultat, dodao je Fruk.

Ni Sopić kao trener nikad nije pobijedio Dinamo?

– Da, s Goricom sam dvaput imao neriješeno, a Dinamo prvi, Gorica zadnja. Dinamo je naš najbolji klub i usporedba bilo kojeg kluba s Dinamom je jako teška. Nisam nikad dobio ni Hajduk dok nisam došao u Rijeku, stvari koje su bile u prošlosti ne moraju biti u budućnosti. Bilo je kako je bilo, biti će kako će biti, ja maksimalno vjerujem u ovu momčad, spremni smo i sposobni u nedjelju pobijediti Dinamo na Rujevici, optimističan je Sopić, koji ne očekuje prevelika iznenađenja u sastavima obiju momčadi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.