Šoštarić: Nije nam nedostajalo koncentracije nego igračica

šoštarić
Foto: fah

Hrvatske rukometašice poražene su od Španjolske 27:23, čime su kolo prije kraja drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu ostale bez izgleda za četvrtfinale. Izbornik Nenad Šoštarić objasnio je razloge za relativni neuspjeh, ali i pozvao na više ulaganja u hrvatski sport, objasnivši da bi on zvao 20 igračica, no morao je voditi 16 zbog – nedostatka sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo opet danas imali testiranja ujutro i dva člana naše ekspedicije su pozitivna. Nakon toga nismo smjeli trenirati i dobili smo rezultate tek u 19 sati. tako da su u tim okolnostima cure odigrale poštenu utakmicu. Promašili smo dosta zicera, prilika koje smo morali zabiti, no imali smo skraćenu rotaciju igrača, vidjeli ste da smo izrotirali sve što smo mogli. Ne mogu im ništa zamjeriti, dale su sve od sebe i ja im čestitam. Kriterij suđenja nije bio isti, nije to razlog našeg poraza, da se razumijemo, ali kriterij definitivno nije bio isti, ustvrdio je izbornik u izjavi za RTL televiziju, nastavivši:

– Nije nama nedostajalo koncentracije nego igrača. Oni su rotirali sedam vanjskih, a mi imamo maksimalno četiri. Kad imaš sedam vanjskih normalno je da možeš imati tempo, a s četiri je to malo teže. Normalno je da tada pada koncentracija. Larissu Kalaus boli rame i jedva dobacuje lopte. Ne pričamo o tome jer se ne želimo vaditi na naše probleme, ali ovdje Hrvatska igra bez pet vanjskih igrača, Mićijević, Krsnik, Dežić, Dora Kalaus i Milosavljević, kad imamo njih mi možemo svakome raditi ogromne probleme.

Objasnio je zašto nije vodio više igračica za rezervu baš za slučaj kakav se dogodio s pozitivnim testovima na koronavirus:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se mene tiče trebalo ih je doći 20. Znate li koliko košta jedan igrač? 7000 eura, a mi ne možemo skupiti novce jer je takvo u stanje u državi, ne mogu nam dati ni jedan dio od HOO-a ni od sponzora. Mi smo bili prisiljeni doći sa 16 igrača, iako sam ja htio 20. Mi nismo Norveška koja dolazi s 25 igrača ili Španjolska, koja je kod kuće. Nažalost, možemo doći sa samo 16 igrača, no tko je mogao pretpostaviti da će vam se u istom trenutku razboljeti još tri igrača.

Nastavio je u sličnom tonu:

– Ovo je apel hrvatskog sporta! Ljudi ne shvaćaju gdje smo i s kim se mi borimo te s koliko se resursa borimo. Cijelo se vrijeme prodaje magla u rekreativnom i studentskom sportu, a sliku hrvatske u svijetu nosi reprezentativni sport i odlični igrači, ne rekreativci i studenti. Vidio sam mnogo vrhunskih sportaša koji su postali rekreativci, ali niti jednog rekreativca koji je postao vrhunski sportaš. To je bitna razlika. Ako želimo nešto, onda uložimo u to. Ili recite hajdemo svi biti amateri. Ali nemojte onda tražiti od nas da se mjerimo s najboljima, zaključio je Šoštarić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.