Soudani ima samo riječi hvale za svoj klub i bivše suigrače: ‘Dinamo će daleko dogurati u Europskoj ligi, mogli su i do Lige prvaka’

Foto: fah

Bivši nogometaš Dinama, koji je godinama bio ponajbolji nogometaš zagrebačkog kluba, El Arabi Hilal Soudani, komentirao je sjajne rezultate hrvatskog prvaka ove sezone u Europskoj ligi. Naime, Dinamo se nalazi pred ostvarenjem cilja koji nije uspio ostvariti već pola stoljeća, dakle, ni u Soudanijevo vrijeme Modri nisu bili tako blizu europskog proljeća. Modrima je i bod dovoljan kako bi prošao grupnu fazu Europske lige. Prva prilika Spartak na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Alžirac komentira sjajne rezultate svog donedavnog kluba?

“Ova momčad ima sjajan karakter, kako su se samo vratili nakon prvog poluvremena protiv Spartaka. Ove sezone igraju sjajno, vidim da se stvorila izvrsna momčad. Posebno mi imponiraju u Europskoj ligi, nadigrali su Fenerbahče i Anderlecht, a mogli su i Spartaku zabiti više…” kazao je Soudani u razgovoru za Sportske novosti.

Bivša zvijezda Dinama nije iznenađena rezultatima plavih u Europi, posebno hvali švicarskog reprezentativca Gavranovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekivao da će Dinamo uspjeti, gledao sam kako igraju od starta sezone, kako su super u Europi. Bili su bolji i od Young Boysa, mogli su do Lige prvaka, ali sad je možda ispalo još bolje jer briljiraju u Europskoj ligi. Sretan sam zbog Gavranovića… On je sjajan igrač ali i vrhunski čovjek. Nadavat će se još pogodaka, sad ga nitko više neće moći zaustaviti.”

Alžirac optimistično prognozira lijepu budućnost Dinama i to već ove sezone.

“Dinamo će biti najveće iznenađenje Europske lige i daleko će dogurati! Može ovaj Dinamo stići i do utakmica s Chelseajem, Arsenalom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soudani je bio još u Dinamu kad je Nenad Bjelica preuzeo trenersku palicu, no, nisu dugo surađivali. Alžirski nogometaš smatra kako novi trener ima velike zasluge za ”modri preporod.”

“Kad momčad igra ovako kako sada igra Dinamo, onda je sasvim jasno da je trenerova uloga ogromna. Gledam danas ovu momčad, vidiš na prvu da je sjajno posložena, disciplinirana, ozbiljna, homogena,” kazao je nogometaš koji je u Dinamo stekao nadimak Mr. Derby, naravno zbog činjenice da je sjajno igrao derbi utakmice, a posebno one protiv Hajduka.  Volio je Soudani igrati na Poljudu.

Soudani često svraća u Zagreb, kad se oporavljao od nedavne ozljede koljena bio je u glavnom hrvatskom gradu.  Čestitao je bivšim suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitao sam momcima nakon pobjede nad Spartakom. Čujem se i s ljudima iz kluba. Pa, kako bih mogao izgubiti vezu s obitelji?! Dinamo je moja obitelj, a s obitelji se nikad ne smije izgubiti veza, obitelj je za cijeli život! Od ozljede sam se oporavljao u Zagrebu. Kad sam god slobodan, uvijek dođem, to je moj dom. Bio sam i na utakmici s Fenerbahčeom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.