SP Brazil: Van Gaal protiv utakmice za treće mjesto

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal nakon poraza na 11-erce od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva izjavio je kako ne vidi smisao u igranju utakmice za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim kako se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, a to govorim već 10 godina. Nije pošteno da mi imamo jedan dan manje za oporavak od našeg protivnika, ali najgore je što jedna momčad koja je stigla jako daleko u natjecanju može turnir završiti s dva poraza u nizu. Tako možete otići kući kao gubitnici iako ste imali odličan nastup. Zato se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, jer samo se jedna nagrada broji, a to je naslov svjetskog prvaka”, rekao je Van Gaal.

Nizozemska će utakmicu za treće mjesto igrati u subotu u Brasiliji (22 sata) protiv domaćina Brazila, koji je dan ranije izgubio svoj polufinalni susret od Njemačke sa čak 1-7.

Veliki finale između Njemačke i Argentine je na programu u nedjelju u Rio de Janeiru s početkom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.