SP: pobjeda Francuske i Ekvadora

U utakmici 2. kola E skupine Svjetskog prvenstva u Salvadoru su nogometaši Francuske pobijedili Švicarsku čak s 5-2 (3-0), te praktički izborili osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su sjajnom igrom već u prvom poluvremenu deklasirali Švicarce, a uz tri pogotka u prvih 45 minuta, promašili su i kazneni udarac. Pogotke su za Francuze postigli Olivier Giroud (17), Blaise Matuidi (18) i Mathieu Valbuena (40), dok su u strijelce u drugom dijelu upisali Karim Benzema (67) i Moussa Sissoko (73). Kod vodstva Francuza 5-0 Švicarci su smanjili pogocima Bllerima Džemailija iz slobodnog udarca u 81. minuti i Granita Xhake (87). U 32. minuti švicarski vratar Diego Benaglio je obranio kazneni udarac Benzemi.

Francuzi još teoretski nisu osigurali osminu finala, no s dvije pobjede i gol-razlikom 8-2 samo ih veliko čudo može spriječiti da se uvrste među 16 najboljih momčadi svijeta.

U Curitibi nogometaši Ekvadora slavili su protiv Hondurasa s 2-1 (0-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret dviju momčadi koje su izgubile u 1. kolu pokazao se nadasve zanimljiv jer su i jedni i drugi igrali napadački, na pobjedu, a presudila je ipak veća kvaliteta Ekvadoraca i dva pogotka njihova napadača Ennera Valencije.

Iako je Ekvador bio favorit poveli su Hondurašani u 31. munuti pogotkom Carla Costlya nakon velike pogreške braniča Ekvadora Jorgea Guaguae, a samo tri minute kasnije izjednačio je Enner Valencia. Isti igrač se pretvorio u junaka susreta kada je glavom u 65. minuti donio Ekvadoru pobjedu i produženje nade u prolazak među 16 najboljih.

U ovoj skupini je ranije Francuska pobjedom protiv Švicarske od 5-2 praktički osigurala osminu finala, a u zadnjem kolu sastaju se Ekvador i Francuska, te Švicarska i Honduras. Teoretske šanse za prolaz imaju sve momčadi skupine E, iako je izvjesno da je Francuska već prošla, a Honduras ispao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 38.000 gledatelja na stadionu Baixada Arena sudio je Benjamin Williams iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.