SP rukomet: Finale Katar – Francuska

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će domaćin Katar i olimpijski pobjednik Francuska, Katarje u polufinalu svladao Poljsku sa 31-29 (16-13), dok je Francuska bila bolja od branitelja naslova Španjolske sa 26-22 (18-14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katar je uz obilatu pomoć sudaca i zahvaljujući odličnom vrataru Danijelu Šariću postao prva reprezentacija izvan Europe koja je izborila ulazak u finale rukometnih svjetskih prvenstava. U dosadašnja 23 izdanja sve medalje osvojije su reprezentacije sa Starog kontinenta. Poljaci su vodili samo u prvih 20-ak minuta igre, ali veliki broj dvojbenih sudačkih odluka zadržao je Katarane u igri, a nakon što su domaći preuzeli kontrolu rezultata nervozni Poljaci se više nisu uspjeli vratiti. Za pobjedu protiv domaćina Poljacima je trebao iznimno raspoloženi vratar, ali Slawomir Szmal to ovoga petka nije bio.

Rafael Capote i Kamalaldin Mallash sa po šest, te Žarko Marković i Mahmoud Hassab Alla sa po pet golova bili su najefikasniji kod Katara, dok su Michal Jurecki s osam i Mariusz Jurkiewicz sa šest pogodaka predvodili Poljake.

U drugom polufinalu susrele su se dvije velike reprezentacije, a odigrale su dva potpuno različita poluvremena. U prvom su postignuta čak 32 gola, igrali su se brzi i precizni napadi, te su u takvoj igri Francuzi ostvarili četiri gola prednosti. No, u nastavku se igralo čvršće u obrani, briljirali su vratari Thierry Omeyer na jednoj i Gonzalo Perez de Vargas na drugoj strani, a iako su se Španjolci nekoliko puta uspjevali približiti na jedan pogodak zaostatka do preokreta nisu uspjeli stići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Guigou je s pet golova bio najefikasniji u sastavu Francuske, po četiri su dodali Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte, dok su Cristian Ugalde i Joan Canellas postigli po pet pogodaka za Španjolsku.

Ukoliko svlada Katar, Francuska će psotati prva zemlja s pet naslova svjetskog prvaka. Po četiri su dosada osvojili još Švedska i Rumunjska.

Katar i Francuska igrat će finale u nedjelju od 17.15 sati, dok će Poljska i Španjolska također u nedjelju, ali od 14.30 sati igrati za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će Hrvatska od 17.15 sati igrati za peto mjesto protiv Danske, dok će od 14.30 Njemačka i Slovenija igrati za sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.