Španjolci: Sposobni smo osvojiti Euro, važan je početak protiv Hrvatske

epa11007967 (L-R) Italy's head coach Luciano Spalletti, Albania's head coach Sylvinho, Croatia's head coach Zlatko Dalic and Spain's head coach Luis de la Fuente of Group B pose next to the trophy during the UEFA EURO 2024 final tournament draw at the Elbphilharmonie in Hamburg, Germany, 02 December 2023. The UEFA EURO 2024 will take place in Germany from 14 June to 14 July. EPA/FILIP SINGER

Sportski direktor španjolske nogometne reprezentacije Albert Luque rekao je da je Španjolska sposobna osvojiti Euro, ali da ga mora dobro otvoriti utakmicom protiv Hrvatske kako ne bi doživjela neugodno iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne budemo li usredotočeni od početka moglo bi nam se dogoditi iznenađenje, rekao je 45-godišnji Luque španjolskim medijima.

– To je teška skupina, s renomiranim protivnicima. Ali i Hrvatska i Italija su također zabrinute zbog ovakvog ždrijeba, jednako ili više od nas, rekao je sportski direktor Furije.

Podsjetio je da je Španjolska pobijedila Hrvatsku u finalu Lige Nacija, ali da će 15. lipnja na otvaranju skupine šanse biti 50 posto za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hrvatska nas je u Ligi nacija odvela sve do penala, rekao je o utakmici u Rotterdamu čiji je rezultat bio 0-0 nakon produžetaka te dodao: – Jedva čekam da počne prva utakmica s Hrvatskom.

Luque uvjeren u prolazak Španjolske

Španjolski izbornik Luis de la Fuente označio je skupinu zahtjevnom, a španjolski mediji su je prozvali “skupinom smrti”.

– Da sam igrač, volio bih takvu vrstu utakmica, ali kao sportskom direktoru više bi mi se svidjelo da smo izvukli lakše protivnike jer se u loži napatim kada gledam takve susrete, izjavio je Luque, nekoć igrač Ajaxa, Newcastlea, Mallorce, Deportiva La Corune i Malage.
– Španjolsku je danas teško pobijediti, naglasio je Luque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.