Španjolski golman Arpad Šterbik najbolji rukometaš 2017., Luka Cindrić izabran u drugu postavu sezone

Foto: fah

Vratar španjolske rukometne reprezentacije i momčadi RK Vardar Arpad Šterbik proglašen je najboljim rukometašem 2017. godine u izboru 30 članova međunarodnog žirija kojeg čine novinari i posjetitelji portala Handball planet, dok je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić izabran u drugu postavu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šterbikove sjajne obrane tijekom cijele godine odvele su RK Vardar iz Skoplja do najvećeg uspjeha u povijesti makedonskog sporta – osvajanja naslova rukometne Lige prvaka. Odličan početak nove sezone ovog 38-godišnjeg vratara, koji će na kraju sezone 2017./2018. prijeći u Veszprem, također su bili razlog za titulu najboljeg.

Šterbik, koji je do sada branio u klubovima RK Jugović, Telekom Veszprem, BM Ciudad Real i FC Barcelona Lassa, priključio se tako dosadašnjim pobjednicima ovog izbora – Mikkelu Hansenu (2016.), Nikoli Karabatiću (2014. i 2015.) Domagoju Duvnjaku (2013.), Filipu Jichi (2012.) i Laszlu Nagyju (2011.).

Luka Cindrić, također član RK Vardara, među nominiranima za najboljeg srednjeg vanjskog zauzeo je drugo mjesto, osvojivši 62 glasa i zaostavši 11 glasova iza Nikole Karabatića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tri tjedna glasovanja svih 32 nominiranih igrača podijeljenih u osam kategorija sakupili su ukupno 110.021 glasova.

Samo su trojica rukometaša iz najbolje momčadi prošle sezone našli mjesto i ove godine među najboljima – Uwe Gensheimer, Mikkel Hansen i Nikola Karabatić.

Najbolja momčad 2017.:
Najbolje krilo: Uwe Gensheimer (PSG Handball – Germany)
Najbolji lijevi bek: Mikkel Hansen (PSG Handball – Denmark)
Najbolji srednji vanjski: Nikola Karabatić (PSG Handball – France)
Najbolji desni bek: Nedim Remili (PSG Handball – France)
Najbolje desno krilo: Victor Tomas (FC Barcelona Lassa – Spain)
Najbolji pivot: Bjarte Myrhol (Skjern Handbold – Norway)
Najbolji vratar: Arpad Šterbik (RK Vardar Skopje – Spain)
Najbolji obrambeni: Luka Karabatić (PSG Handball – France

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.