Španjolski novinari o Daniju Olmu: ‘Ne govori se o njemu mnogo u Španjolskoj, praktički je novo lice’

Foto: fah

Pred Danijem Olmom novi je izazov – danas Španjolska igra protiv Malte u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Španjolska je prva u skupini, osigurala je Euro. Mislim da će dobiti priliku protiv Malte. Bilo bi to sjajno jer to će biti posebna utakmica za njega. Igra se u Cadizu, a odatle je njegova baka. Puno članova obitelji tamo ima i njegov otac koji je rekao da će obitelj biti na tribinama. Tako da bi bilo sjajno da pred njima debitira. Mislim da će dobiti koju minutu”, rekao je španjolski novinar Joan Tejedor sa španjolske radiomreže Cadena SER za Večernji list.

“Sviđa mi se kao igrač, tehnički je dobar, ima sjajne kombinacije, ima snagu u nogama. Igrač je koji ima loptu i može napraviti razliku u zadnjim minutama. U tom zadnjem dodiru može ili zabiti ili sjajno dodati. No unatoč svemu tome, pred Španjolcima se tek mora dokazati. Ne govori se o njemu mnogo u Španjolskoj, nije medijski eksponiran. Praktički je novo lice, tako da se ne očekuje puno. Može iznenaditi. Svi novinari ga hvale. Lijepo je iznenađenje, jedan je od najboljih u Dinamu, ali i Ligi prvaka. Europa tek otkriva Danija Olma”, smatra on.

“Dolazi iz Hrvatske nogometne lige, koja ovdje nije pretjerano praćena i to sve ljude čudi. No zaslužio je svoje mjesto u A vrsti. Dobro igra, dobro dribla, ima talent. Kreira situacije. Prije nego što dobije loptu, on već zna što će s njom”, misli novinar španjolske Marce Alberto Rubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je jako napredovao u Hrvatskoj. Inače igrači odlaze u Englesku, u Arsenal, Manchester City, Manchester United i njegov odlazak u HNL svima je bio čudan, ali ispostavilo se da je to bio odličan potez. Dobra je to liga, imaju jednu od najboljih akademija na svijetu, to smo vidjeli i prošle godine na Svjetskom prvenstvu na kojemu je većina igrača hrvatske reprezentacije ponikla u Dinamu. Liga je dobra, ima dobre igrače, tehnička je, ali i fizička. Dinamo je najbolji klub u državi, ali posljednjih godina tu je i Rijeka, a i Hajduk se zna boriti za vrh”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.