Split slavio u Sarajevu i izborio majstoricu za ostanak u ABA ligi

Foto: fah

Košarkaši Splita svladali su košarkaše Sparsa na Grbavici u Sarajevu te su tako izjednačili omjer na 1:1 u pobjedama u borbi za ostanak u regionalnoj ABA ligi. Zanimljivo je da je Split prije nekoliko dana poražen na domaćem terenu u prvoj utakmici (70:76), tada je izgledalo kako hrvatski predstavnik nema previše šanse, međutim, u uzvratu, na Grbavici, naš klub odigrao je sjajno te je uvjerljivo slavio rezultatom 84:64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je večeras potpuno nadigrao Sparse te je zasluženo pobijedio te se sve ponovno vraća na početak.

Sparsi su večeras dobro otvorili utakmicu, imali su rezultat na otvaranju susreta, no Split nije dopustio da se domaćim odvoji previše te su Sparsi nakon prve dionice imali jedan koš prednosti 18:17. U drugoj četvrtini susret se počeo lomiti, Split je u jednom trenutku vezao seriju od devet koševa te su uspjeli doći do sedam poena prednosti (27:34), no nisu se uspjeli odvojiti ozbiljno, dakle, defiitivno slomiti protivnika.

Do kraja poluvremena Sparsi su uspjeli stići na minus jedan, no na odmor se otišlo na plus četiri koševa razlike u korist Splita 35:39. Drugi dio utakmice Split je otvorio sa serijom od devet koševa zaredom te su stigli do velikih trinaest koševa prednosti 35:48.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez problema je Split održao prednost do kraja treće četvrtine nakon koje su imali sedam koševa prednosti  51:58. U posljednjih deset minuta Split je ušao odlučan u namjeri da pobijedi u ovoj utakmici, što im je na kraju uspjelo. Sjajnom igrom u posljednjih deset minuta Split je prelomio urakmici, Sparsi su pet minuta bili bez postignutog koša. Naša momčad je to iskoristila te je lagano stigla do pobjede.

Kod Splita Marin Marić je zabio 16 koševa te 10 skokova, Roko Ukić i Toni Perković su dodali po 14 koševa. Sani Čampara je ubacio pet koševa.

Treća utakmica u Splitu, koja se igra u četvrtak, odlučit će sudionika regionalne ABA lige iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.